I20n czy inny? 8000 rocznie

04 Lip 2022, 21:26

Zacznę od tego, że robię około 7-8 k km rocznie, nie mam dzieci, codziennie w dni robocze jeżdżę 8 km w dwie strony do pracy, generalnie co roku kilka wyjazdów po 200 km + obowiązkowo jeden wyjazd latem w Bieszczady gdzie mam 350 km w jedną stronę. Wychodzi około 8k km rocznie.
Jak myślicie, czy Hyundai i20n nada się na taki samochód na codzień ? Jak sprawuje się taki samochód zimą ? Czy to samochód z nastawieniem jako drugi, czy tez przy tych ilościach km sprawdziłby się na moje potrzeby ?
Przeglądam wszystko i nie wiem co wybrać, brałem pod uwagę nową Konę hybid, volvo xc40 z programu volvo selekt - dwuletnie silnik T3, ostatnio nakręciłem się na nowa kia niro - ale tu pewnie pół roku oczekiwania, no i na końcu wymyśliłem i20 n, kupić i pojeździć dwa lata i wtedy może zmienić na coś większego. Czy będzie problem sprzedać później taki specyficzny samochód dwuletni ? Co bralibyście na moim miejscu ? budżet max 100-140 k max.
Tristan
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...
    Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...