Jak ustalić model wyposażenia Volvo V50?

01 Mar 2010, 19:59

Cze! właśnie kupiłem V50 2,0D z 2007r. Auto jest sprowadzone z Belgii i nie wiem jaka to wersja wyposażenia (std, kinetic, momentum, summum). Czy jest możliwe ustalenie tego po jakichś kodach albo w jakiś inny sposób? dzięki
EdLikwidator
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

04 Mar 2010, 00:22

Część kolego..:) otwórz przednie drzwi pasażera i od strony zawiasów powinien być napis jaki to model wyposażenia Volvo v50.
simon16
Nowicjusz

Miejscowość: stargard

08 Mar 2010, 18:42

Dzięki za info, ale niestety na prawym słupku "A" są tylko informacje o poduszkach powietrznych :mad: :mad: :mad:
Z kolei na słupku "B" prawym jest tabliczka znamionowa, na słupku "B" lewym informacja odnośnie ciśnienia w ogumieniu, a na słupku "A" lewym też jakieś przestrogi w związku z poduszkami powietrznymi :evil:

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 17:51 ]
Ale sytuacja chyba się rozwiąże w czwartek, bo jestem umówiony w serwisie na wgranie polskiego softu do komputera, więc myślę, że coś się dowiem i ustalę i dam znać :wink:
EdLikwidator
Nowicjusz

15 Mar 2010, 20:25

simon16 napisał(a):Część kolego..:) otwórz przednie drzwi pasażera i od strony zawiasów powinien być napis jaki to model wyposażenia Volvo v50.

Zgadzam się z kolegą powyżej, info o wyposażeniu powinno właśnie tam się znajdować.
Drugim sposobem jest sprawdzenie po numerze VIN bądź na stronie volvo.
Pozdrawiam

[ Dodano: Pon Mar 15, 2010 19:26 ]
[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 17:51 ]
Ale sytuacja chyba się rozwiąże w czwartek, bo jestem umówiony w serwisie na wgranie polskiego softu do komputera, więc myślę, że coś się dowiem i ustalę i dam znać :wink:[/quote]

Powiedz mi tylko, ile płacisz za wgranie polskiego softu, bo sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem.
Z góry wielkie dzięki
DarkGno
DarkGno
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno

15 Mar 2010, 22:28

Polski soft do komputera kosztuje 200 zł, a gdybyś chciał również polski język do radia i menu klimatyzacji w panelu środkowym to dodatkowo 400 zł (razem 600 zł). Ja wgrałem tylko do komputera, a odnośnie menu w panelu dostałem na kartce rozpisane menu po polsku.
Co do modelu, to dostałem wydruk pełnego wyposażenia z europejskiej bazy danych volvo
EdLikwidator
Nowicjusz

16 Mar 2010, 10:37

Mam jeszcze pytanie, czy takie wgranie języka polskiego robi się tylko i wyłącznie w serwisie i czy nie narobi mi to żadnych ubytków (problemów)? Czy jest to bezpieczne?
Być może moje pytanie nie należy do najambitniejszych, ale jeszcze nigdy nic podobnego nie robiłem i boję się, czy coś w komputerze się nie popsuje.
DarkGno
DarkGno
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy V z pakietem AMG
    Mercedes Klasy V z pakietem AMG - sportowy styl w segmencie vanów, będzie miał swoją polską premierę podczas VII Ogólnopolskich Targów Motoryzacyjnych i Biznesowych Fleet Market, które odbędą się ...
    Dwie lewe ręce - obsługa własnego auta
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...

16 Mar 2010, 19:34

Ja wgrywałem to w niezależnym serwisie Volvo w Chorzowie. Mam na to fakturę i zarazem gwarancję na usługę. Z tego co się orientuję, to oni jeżdżą po Polsce i wgrywają ten soft - sprawdź na allegro, maja tam na aukcji rozpiskę kiedy i gdzie będą.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to myślę, że zależy kto to wgrywa...
EdLikwidator
Nowicjusz