Jak wcisnę sprzęgło to podbija mi obroty, później pomału schodzą

02 Lut 2023, 09:59

Witam powracam z problemem obrotów w mojej sonacie problem polega na tym że jak wcisnę sprzęgło to podbija mi obroty ,i podczas hamowania obroty też podbija i jest problem z opadaniem zawieszają się na chwilę i później pomału schodzą . Założony jest nowy krokowiec oraz czujnik przepustnicy. Czy ktoś ma jakiś pomysł czemu się tak dzieje i ewentualnie jakieś rozwiązanie. dzieki
arones77
Początkujący

Zdjęcia: 0
  • 02 Lut 2023, 10:08

Jakaś adaptacja tych czujników była robiona? Długo już masz taki problem, ile km od ich założenia zrobiłeś?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lut 2023, 10:27

No jakiś czas już mam diagnostyka nic nie pokazuje , przejechałem na nich może 1500 km może 2000 km i jest lipa przed wymianą czujników już tak się działo
    arones77
    Początkujący

02 Lut 2023, 12:03

Sprawdź dokładnie cały dolot czy jest szczelny i druga sprawa to podciśnienia.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lut 2023, 12:40

Było już sprawdzane właśnie wszystko jest ok . Nawet dwa razy i guzik
    arones77
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
      Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...
      Kia Picanto - samochód do miasta
      W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...