Jaki samochód do 30 tyś? Przestronny i z gazem.

21 Mar 2019, 08:00

Witam! Będę na wiosnę zmieniał moje wysłużone Volvo s60 I generacji na cos nowszego. Szukam sedana/kompaktu do 25-30 tysięcy zł (2-3tysiace dorzucę jeśli naprawde warto) szukam samochodu przestronnego poniewaz mam 190cm i w volvo ciężko za mna usiąść, a o dziwo w brata hyundaiu i30 było więcej miejsca. Samochód ma mieć możliwość założenia LPG- wykluczam inna opcję, mam swoje powody :) no i żeby miał te 130-140 km minimum. No I oczywiście jak najmłodszy, i jak najtańszy w utrzymaniu. Rcznie robie 15-20 kkm, drogi krajowe i ekspresowe 60-40 miasto. Wazne żeby samochód przy 140 nie wył jak nie wiadomo co. Myślałem o Mitsubishi Lancer VIII 1.8 benzyna, ale nie wiem jak to na gazie jeździ. Co innego byście doradzili? Pozdrawiam :)
karollo222
Nowicjusz

Auto: nie mam

21 Mar 2019, 08:30

Mozesz popatrzec na astre j 1.4t 140km. Tak za 30tys powinienes znalezc.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

21 Mar 2019, 09:11

Ja bym proponował citroena C5 iii bez hydrozawieszenia 2.0 rocznik od 2007^ ewentualnie Lexus GS 300 mk ii o ile nie przeszkadza Ci stosunek ceny do rocznika. Silnik jak na tą pojemność jest dosyć oszczędny.
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

21 Mar 2019, 19:29

Co do Astry 1.4t z lpg, mój brat ma taką i albo ma pecha albo samochód jest po prostu kiepski. Co chwile problem z LPG albo czymś z elektroniki, no I miejsca jak na lekarstwo, często jeżdżę w 4 dlatego zależy mi na miejscu... Citroen mi sie jakoś nie podoba... A to chyba najważniejsze przy zakupie auta. Jestem jeszcze kawalerem wyglad jest dla mnie ważny. Ja myślę nad Lancerem XI i Accordem VII chyba ze mały kredyt i VIII, ale w Hondzie boje sie rdzy. Jak to jest z silnikami nie przystosowanym fabrycznie pod LPG takimi jak w Lancerze? Co ile trzeba cos robić? Czy nie trzeba co chwile serwisowac cos przez instalacje?
karollo222
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...