Jaki samochód

26 Lip 2016, 19:25

Witam wszystkich jestem nowy na forum tzn przed chwilką założyłem konto ale z tutejszych porad itp już korzystałem . Chciałbym się dowiedzieć jakie auto kupić najlepiej w przedziale 10-15tys. Przepraszam z góry że zakładam nowy temat bo takie już były ale każdy z nas ma inne wymagania dlatego postanowiłem założyc nowy .
Otóż w Sierpniu 10-20 wyjeżdzam do belgii do pracy wracam w Listopadzie i chciałbym zarobione tam pieniądze zainwestować w kupno samochodu . Wiem że mogę liczyć na minimum 10 tys zł lub więcej ( czasem może przedłużyć sie praca ) .

może napisze co mnie konkretnie interesuje

-hatchback/sedan
-najlepiej silnik : 1.8 bezynka mile widziane LPG
-jakieś fajne wyposażenie nie musi być z kosmosu klima automatyczna czy coś
-wytrzymujące nasze polskie drogi ...
Ogólem bardzo się napaliłem na Audi A4 B5 lift 1.8turbo ale wszyscy mówią/i piszą w internecie że bardzo słabe zawieszenie słyszałem że nie raz co sezon trzeba wymieniać i jest to koszt 1600 zł (porządna firma) co wy o tym sądzicie ?
Miko721
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Megane I 1.6 90km
Silnik: 1.6 90km LPG
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Lip 2016, 19:31

Może nie przesadzajmy, że w b5 wymieniasz co sezon zawias chyba, że dużo jeździsz po polskich dziurawych drogach jak jeździsz mniej piwiedzmy 10000 km rocznie to luzem wytrzyma Ci z 2-3 lata raczej chyba, że źle trafisz.
Ja polecam mondeo mk3 ale lpg tam nie założysz opel vectra c
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

26 Lip 2016, 22:08

dzięki za odpowiedź no swoją meganką zrobiłem 10tys w rok ale tamtym pewnie bym więcej jeździł słyszałem ze jak sie kupi dobrej firmy na ''L'' za 1600 papieru to z 60tys km wytrzymają
Miko721
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Megane I 1.6 90km
Silnik: 1.6 90km LPG
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...