Jazda na felgach z ciężarkami

01 Kwi 2010, 10:27

Witam. Dzisiaj zmieniałem opony z felgami, które kupiłem na allegro (sic!!) no i wszystko MIAŁO być ładnie - felgi okazały się lekko krzywe i itd. Na jednej feldze mam.... 160gr ciężarków... Czy to jest dużo? bo wg mnie tak.. I czy jest jakieś niebezpieczeństwo, dyskomfort, różnica w jeździe na takich felgach?

Aaa i jeden dekielek mam lekko uszkodzony i czy gdzieś coś takiego dostanę? Lub w jaki sposób mogę to naprawić?

[link wygasł]

[link wygasł]

Pozdrawiam.
mateusz3112
Początkujący

01 Kwi 2010, 10:36

można spróbować poprzesuwać oponę na feldze może się uda trochę zmniejszyć ilośc odważników, zależy od opony
co do felg zależy od skrzywienia może się da je odrobine wyprostować ale to już byś musiał podjechać do warsztatu który się takimi zabawami zajmuje, oni ocenią co i jak
160 to dużo ale jeszcze da się jeździć :mrgreen: choć jak złapiesz trochę błota /lodu na felgę to może ci nieźle bić ;) zakładaj sobie ją na tył i licz się z szybszym zużyciem łożyska
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Kwi 2010, 10:42

tzn już nie są krzywe;) dobrze, że to wszystko po znajomości było.. No tak te co maja 160gr to mam na tyle założone, bo te dwie "lepsze" (;/) są na przodzie. Może tak by ostrzec..
[link do oferty na Allegro wygasł]
to z tej aukcji kupiłem te felgi - nie wiem czy to tylko moje takie są, czy ten Pan wszystkie takie ma...

Hmm a o co chodzi z tym łożyskiem bo w tych tematach jestem zieloooony.
mateusz3112
Początkujący

01 Kwi 2010, 12:37

krzywa felga zwiększa wibracje, przez co szybciej padać będą niektóre elementy
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Kwi 2010, 14:39

OK... a co z tymi deklami? Ktoś ma jakiś pomysł?
mateusz3112
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chevrolet Equinox z silnikiem Diesla
    Najoszczędniejsza wersja tego średniej wielkości SUV-a General Motors ma 1,6-litrowego turbodiesla o mocy około 136 KM. W testach Consumer Reports auto osiągnęło średni wynik 31 mpg. Model ten nie jest dostępny w Polsce. ...
    Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...