Kobieta i bomba pod autem

21 Lis 2016, 18:08

Witajcie. Na początku zaznaczam, że nie mam nic do kobiet....Ot, taka sytuacja jaka sie niedawno wydarzyła w Tychach.
Do komisariatu olciji w Tychach, do dyżurnego przyszła kobieta i mówi - "byłam u mechanika, a ten zauważył, że pod autem mam jakiś pakunek zawinięty w czarną folię. Więc przyjechałam, bo mechanik mówi, że może to być bomba". Dyżurny się pyta - "a gdzie pani stoi tym autem?" Kobieta - "a tu obok komisariatu, na stacji benzynowej postawiłam."
Dla pewności dopowiem - to nie żaden kawał ani żart ani nic w tym stylu - takie wydarzenie miało miejsce kilka dni temu naprawdę. Policja zamkneła stację benzynową, drogi, wezwali pirotechników policyjnych, żeby dostać się do tego pakunku musieli zdemontować robotem zderzak, i dopiero zdjąć podejrzany pakunek. Akcja trwała ponad 7 godzin...A na koniec się okaząło, że ów pakunek to nadajnik GPS...
Co wy na to?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Lis 2016, 18:26

MotoAlbercik napisał(a):do dyżurnego przyszła kobieta i mówi - "byłam u mechanika, a ten zauważył, że pod autem mam jakiś pakunek zawinięty w czarną folię. Więc przyjechałam, bo mechanik mówi, że może to być bomba". Dyżurny się pyta - "a gdzie pani stoi tym autem?" Kobieta - "a tu obok komisariatu, na stacji benzynowej postawiłam."
Widziałem to w wiadomościach i przyznam że Kobieta nie pomyślała, a mechanik tym bardziej dał ciała.
Jeżeli już znalazł coś takiego to nie powinno się takim samochodem jeździć tylko wezwać policję na miejsce do stojącego samochodu. W przypadku ładunku wybuchowego nigdy nie wiadomo jak działa i kiedy może być wywołany w nim zapłon i wybuch.
Co do nadajników GPS to są one bardzo popularne i ceny coraz niższe więc nie ma się co dziwić takimi sytuacjami może kobieta podpadła komuś? Druga sprawa to takie urządzenia mogą być wykorzystywane przez złodziei :(
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

22 Lis 2016, 10:15

A może mąż ją śledził? :lol:
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

26 Mar 2017, 19:32

Taką kare bym jej wdupił że by sie do końca życia nie wypłaciła :x
Audi 100 cigarro > Fiat Punto 97' > Audi 90 88' > VW Passat B3 93' > Warburg > Nissan Micra > Renault megane 97' > Deawoo Nubira II 00' > Opel Astra B 97'
Dużo aut pominąłem, ponieważ nie pamietam :)
sopel6251
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 6-2003
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 1.8 16V 115KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
    Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...
    Toyota Corona 1957 rok
    Pierwsza Corona pojawiła się na rynku w 1957 roku. Początkowo Corona była oferowana z litrowym silnikiem o mocy 33 KM. W 1959 roku został on zastąpiony nowym 45-konnym silnikiem o tej samej pojemności. Kompaktowy samochód ...