Kontrolka ABS

14 Sty 2020, 22:00

Mam problem w swojej megance 2 z kontrolka ABS pali się już od tygodnia I niewiem co jest przyczyną łącze się z samochodem poprzez aplikację w telefonie i żadna aplikacja nie wykrywa błędu. Wyczytałem na różnych stronach że padają czujniki I najłatwiej sprawdzić ddt2000 prędkości kół jakie pokazuje Ale niestety nie mam kabla ani programu tylko interfejs na bluetooth. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną albo jak sprawdzić te czujniki ?
Maciek2904
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • 14 Sty 2020, 22:55

te apki na tel obsługują tylko silnik, po resztę potrzebujesz interfejs, podłączysz pod kompa to będziesz wiedział co padło
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Sty 2020, 00:11

A czy wiesz skąd mogę pobrać za darmo skądś program ? Bo interfejs- kabel KKL już zamówiłem
    Maciek2904
    Nowicjusz

Zdjęcia: 1

15 Sty 2020, 00:33

nie pomogę
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
      Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...
      Kia cee’d - kompaktowy hatchback do miasta
      Najbardziej ekonomiczną wersją silnikową jest 1,6 CRDi o mocy 136 KM. Według danych producenta tak skonfigurowany samochód spala średnio 4,4 l/100 km (w trybie miejskim jest to 5,1 l/100 km, natomiast w trasie wynik ...