Kupno Samurai!

07 Sie 2009, 13:18

Witam!

Mój dad jest na kupnie Samurai'a. Samochód będzie używany w terenie (bez szaleństw, głównie las błota itp.). Na alledrogo znalazłem coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Rozmawiałem z właścicielem, powiedział, że za 8k sprzeda. Zrobiony tylko snorkel, odpowietrzenia mostów ani reduktora nie ma (nie wiem czy to ważne, ale z tego co się dowiedziałem to zakłady zakładające snorkele generalnie od razu to też robią). Auto na polskich blachach, zrobione w Niemczech poprawki lakiernicze, w Polsce wymienione przewody świece oleje itd... Ponoć opony za 2500zł, w ogóle właściciel twierdzi, ze dołożył do niego 5k (taaa... :roll: ).

Chciałbym wiedzieć co o nim sądzicie? Tatę przeraża rocznik '88 i głównie z tego powodu jest zniechęcony. Czy rzeczywiście jest aż tak źle?? Wiadomo, że są młodsze itd. ale ludzie też takimi jeżdżą i chyba im to śmiga... Jak to w końcu jest :?:
tweedy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Krk

11 Sie 2009, 22:02

ten snorkel to porażka - szczególnie filtr stożkowy zamiast grzybka :lol:
każdy samuraj ma reduktor
opony to oryginały, nowe kosztują w granicach 2000-2500zł
nie bardzo zrozumiałem, napisz co masz na myśli pisząc, że zakłady produkujące snorkele od razu coś robią..?
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

11 Sie 2009, 22:34

Czytałem, że jak się snorkel zakłada to robią od razu odpowietrzenie mostów i reduktora.
tweedy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Krk

12 Sie 2009, 09:20

niech właściciel poda nazwę firmy która mu ten snorkel robiła :mrgreen:
dla mnie już sam wygląd snorkla mówi, że to samoróbka. i jeszcze źle zrobiona!
poza tym z fotek sami wygląda ładnie
masz w tematach przyklejonych na co zwrócić uwagę przy kupnie 4x4 - wydrukować i z listą jechać na oględziny
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

14 Sie 2009, 10:23

Dopkładnioe ladny z wierzchu :shock: Też chciałem kupić samuraja z niemiec taki rocznik to tam kosztuje max 500euro :!: tylko że cała blacharka do roboty, jak oglądałem to tylko rame miał zdrową :cry: Pewnie też robił blacharke jak kupisz to po zimie wyjdzie gdzie robiona byla.Może wlożył 5k w blachare ,orginalny snorkel koszt 700zł+ montaż(a to co ma zamontowane samoróbka moi koledzy lepiej sami sobie zamontowali) wyciągarka 1.500zł=2.200 :lol: jak wspomniał kolega wyżej opony standar. Moim zdaniem poszukaj czegoś innego albo ściągnij sam z niemiec taniej wyjdzie :mrgreen: nawet jak bedziesz sam w nim musiał podlubać :lol:
Mazur85
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazury (Piecki)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Cascada - efektowny kabriolet na każdą pogodę
    Nowy Opel Cascada to elegancki, czteromiejscowy kabriolet o wydłużonej sylwetce z wysokiej jakości miękkim dachem. Jako jeden z czołowych modeli Opla Cascada wyróżnia się nie tylko gabarytami (długość: prawie 4,7 m), ...