Mały dla kobiety do 3tys

28 Mar 2010, 22:59

Jak w temacie. Moja przyszła żona zdała 2 tygodnie temu egzamin i czas najwyższy jej coś kupić. Budżet skromny ale mamy inne wydatki (niedługo ślub). Będzie to pierwszy samochód. Znalazłem kilka i chciałbym prosić o ocenę oraz wszelkie sugestie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o nich myślicie? Corsa i fiesta mają tanie części jeśli się dobrze orientuję. Fiat raczej też a jak ten colt? Szczerze to najbardziej mi się podoba. Jestem z Chorzowa więc może znajdziecie mi coś fajnego w okolicy? Wiadomo, że za tak tanim autem nie przejadę pół Polski. Jedynie golfy mnie nie interesują, dziewczynie się nie podoba i koniec. Może tico? Doradźcie coś.
kolmar
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

28 Mar 2010, 23:56

z tych co podales to bral bym punto czesci tanie, oplaty niskie, spalanie nie ma sie co czarowac po miescie 7l benzyny takie punto musi spalic, mialem niegdys punto i fajnie mi sie jezdzilo wiec bral bym punto poza tym wydaje mi sie najladniejsze z tych co podales
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

29 Mar 2010, 06:40

Corsa bita przodem napewno i do 3tys dobrej Corsy B napewno nie kupisz.
Fiesta wygląda ciekawie ale cena troche za wyżona.
Punto wygląda chyba najlepiej z całej całości.
Colt bity przodem.

A Fiat CC??
np taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Mar 2010, 07:56

CC nie odrzucam ale słyszałem że w nich jest problem z automatycznym ssaniem. Dokładnie nie wiem co to znaczy ale wolę auto bez problemów. Szczerze, to nastawiałem się najbardziej na te punto i colta. Skąd wiesz, że był bity z przodu? Jak to wypatrzyłeś? Może ja już jestem ślepy. Corsa - też mi się wydawało, że cena za niska coś dlatego pytam o rady.
kolmar
Nowicjusz

29 Mar 2010, 09:57

Panowie..? Jakieś zaburzenia wzroku..? Astygmatyzm..?
Jeśli ktoś twierdzi że to białe punto jest ok ,to powinien już teraz zadzwonic do okulisty..!
Nawet przyklejenie listew na drzwiach od kierowcy "nie zgrywa się" z listwą na tylnym błotniku.O braku znaczka "75" z tej strony (z drugiej jest) nawet nie warto wspominac...
A ten Colt... Niestety Barol ma rację ... A to jak jest spasowany to skandal.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

29 Mar 2010, 11:12

artur czlowieku co ty chcesz za 3tys zl??? znalezc pietnastoletnie auto w ktorym nic nie bylo nigdy uszkodzone graniczy z cudem wg mnie..., ja mowielm ogolnie ze z tych modeli co podala to ja bym bral punto ale nie chodzilo mi o ten konkretny z linku za 3 tys nie ma co wymagac cudow, ja jeszcze bym dorzucil uno, na pewno by kupil mlodsze i w lepszym stanie nz punto ale punto znow ladniejsze
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Eclipse Cross - SUV coupe
    Nowy model Mitsubishi Eclipse Cross, którego bezpośrednimi konkurentami będą modele Volkswagen Tiguan, Mazda CX5 i Volvo XC40, wyróżnia się sportową sylwetką SUV-a coupe, znakomitymi osiągami i wyjątkową precyzją ...
    Mitsubishi Colt LPG - instalacja gazowa firmy STAG
    W odpowiedzi na rosnące ceny paliw i duże zainteresowanie klientów w salonach Mitsubishi pojawił się model Colt LPG z wysokiej jakości instalacją gazową firmy STAG. Jednocześnie w ofercie jest już dostępny Colt 2012 ...

29 Mar 2010, 15:48

Coś wartego uwagi do 3tys by sie znalazło spokojnie ale trzeba szukać szukac i jeszcze raz szukać.Colt uwazam że bity ponieważ maska mu sie zapada przy światłach i za długo w tym siedze i potrafie rozpoznać bite auto od nie bitego.Corsa ma zazwyczaj połączonie maski z zderzakiem na milimetry a tu jest lepiej jak 5cm.A do białego Punto to fakt Artur ma racje,równiez jakis tandet.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 15:50

Ja wybralabym corsinke :wink:
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

29 Mar 2010, 18:24

Do 3tys dobrej Corsy nie znajdzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Mar 2010, 21:52

Wszystko sprzedane tylko punto jeszcze stoi i jutro popołudniu jedziemy je oglądać. Samochód ma OC do października to znaczy, że dopiero w październiku trzeba wykupić nowe OC? Czy coś się dopłaca jak się bierze takie auto z ważnym ubezpieczeniem?

Co do samochodów to też nie oczekuje cudów bo to auta za 3tys więc nie ma co wybrzydzać. Byle nie było rdzy i jeździło. Wygląd dla kobiety jest chyba najważniejszy :P zobaczymy na miejscu co to za niespodzianka ;)
kolmar
Nowicjusz

30 Mar 2010, 07:48

Oc możesz wyjezdzic do końca,a pózniej trzeba samemu wykupic polisę.(oczywiście starą pisemnie wypowiedziec :!: )
Napisz coście tam widzieli na oględzinach...
:smile:

[link do oferty na Allegro wygasł]
może to coś warto oglądnąc i ponegocjowac..?

a tu jeszcze jeden fajny pojazd za rozsądne pieniążki
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

30 Mar 2010, 10:28

szukaj w tych markach: opel, ford, renault, peugeot, fiat - nie pakuj sie w stare japonce.. te co wymienilem naprawisz za pol ceny japońca
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

30 Mar 2010, 19:01

No i punto jest nasze :) lekki wgniot na masce i z boku ale można magnesem zrobić. Jedno nadkole tylne do wymiany i tylne amortyzatory a po za tym wszystko ok. Silnik w b.dobrym stanie, można pocisnąć nim dość nieźle. Równo chodzi. Jest mały wyciek ale to wina filtra oleju więc to też do wymiany. Ogólnie myślę, że dołożymy do tego auta jeszcze około 400-500zł i będzie wszystko sprawne. Środek to pokrowiec ze skrzyni biegów do wymiany i fotele lekko poprute. Jadąc po drodze wchodziliśmy do każdego komisu ale w nich takie punto jest od 5tys w górę więc uważam, że to będzie dobry zakup. OC do października tylko przegląd trzeba zrobić bo już nie ważny. Za kilka dni zdam jeszcze "raport" jak się jeździ i czy wszystko ok ;) dzięki za pomoc :)
kolmar
Nowicjusz

30 Mar 2010, 20:43

Hehe Punto z tym silniczkiem (1.2 75km) naprawde daje rade,wiem bo z kumplem dzisiaj kupiliśmy (on sobie kupił),na dzień dobry zrobiliśmy z 60km jak nic po całym Jaworznie,to do jego laski,to jego siostre zawiesz no i oczywiście jazda próbna,wprawdzie autko bez wspomagania ale zajebiście daje rade bez i z tym silniczkiem,a to Punto ja kumplowi wychaczyłem całkiem przypadkowo (z głupa właczając allegro) no i zakup sie udał i trafił na naprawde super autko w super stanie i w dodatku pod nosem bo też w Jaworznie.
Barol
Awatar użytkownika

30 Mar 2010, 21:38

Mamy o tyle fajnie, że szwagier dziewczyny zawsze naprawia bratu też punto więc wie jak się robi i pomoże nam doprowadzić to auto do porządku. Ogólnie jak za takie pieniądze to jesteśmy bardzo zadowoleni ;)

powiedzcie mi dokładnie jak to jest z tym ubezpieczeniem. Ja jego OC muszę przepisać na dziewczynę i ona dopłaca coś do tego czy jak to wszystko jest? Bo już się gubię.
kolmar
Nowicjusz