Mam dylemat z zakupem auta......PROSZE O POMOC

04 Kwi 2007, 17:16

Wiec tak jestem tu nowy i chcialem wszystkich powitac.........jezdze fiacikiem 126p i w lipcu planuje sie przesiasc na Opla Tigre albo Hyundaia Coupe S-coupe badz tego z ograglymi swiatlami.....ne wiem ktory wybrac co byscie poradzili.......i ktory lepszy w utrzymaniu.....
...:::live to fight:::fight to live:::...
mlodzikm
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

04 Kwi 2007, 17:19

Ja wybrałbym Opla Tigrę - łatwiej o naprawy.
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

04 Kwi 2007, 21:09

jeden argument to troche za malo jest tu jeszcze ktos czy malo to kogo obchodzi
mlodzikm
Nowicjusz

04 Kwi 2007, 21:48

Hyundai Coupe z zewnatrz stylistycznie wyglada bardzo ladnie i dynamicznie ale wewnątrz jakosciowo juz nie jest taki dobry. Opel Tigra dosyć fajne auto, czesci do niego nie drogie i łatwo dostepne. Od zawsze rywalami Tigry były Puma i Megane Coupe, tez dobre auta, i równie ciekawie wyglądają. A co myślisz o Civicu Coupe? Baaardzo dobre auta, naprawde, kumpel ma takiego, trwałe i nie zawodne auta, wyobraź sobie - tył lampy a'la Lexus, przód soczewkowe, niski, na ładnych duzych alusach... :) Co o tym myslisz ?
Pozdrawiam.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

04 Kwi 2007, 23:09

nie pasuje mi rocznik i przebieg jezeli chodzi o hondy civic a pozatym nie mam zastrzezen ale nie wiem czemu siedzi mi od dluzszego czasu wlasnie hyundai coupe w glowie to moj taki fetysz podoba mi sie to autko jak nie wiem i dlatego chce sie na nie zdecydowac
mlodzikm
Nowicjusz

05 Kwi 2007, 15:23

Honda civic jej spalanie w granicach 8-9 w miescie, 7 na trasie czesci nie sa drogie naprawde dobre bezawaryjne auto ma jeden powazny minus kiepska blacha praktycznie kazda 92-95 miala wstawiane reperaturki wszystko zalezy od tego jak ktos sie do tego przylozyl ogolnie aoto ok tylko trzeba dobrze przyjrzec sie karoserrii - tylne nadkola i klapa
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
    Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...

05 Kwi 2007, 15:49

Ja bym wzioł Civica ale powiem tak nielubie Tigry z wyglądu i z deczka za małe , bo nigdy nie jeździłem .Nie moge więc powiedziec jak się nim jeździ.
co do Hundaia to moge o nic coś więcej powiedziec nie wiem czy mówimy o tym samym stylu ale pare lat temu na giełdzie ( przyokazji ogladnołem BMW 525) zobaczyłem go prowadzonego i oszalałem na jego punkcie klika razy go ogladałem .Kilka miesięcy później kolega kupił go i 2 razy nim jechalem raz do warsztatu ojca a raz prawie 700km. Na trasie jest to świetny samochód ,świetnie przyspieszal 180-190km/h to pestka.nie wiem jak Tigra ale spalanie jego było o ile pamiętam dośc duże.Nie moge tez potwierdzic że az tak kiepsko był wykończony, może dlatego ,że byłłzadbany.Ja bym wzioł Civica ale powiem tak nielubie Tigry z wyglądu i z deczka za małe , bo nigdy nie jeździłem .Nie moge więc powiedziec jak się nim jeździ.
co do Hundaia to moge o nic coś więcej powiedziec nie wiem czy mówimy o tym samym stylu ale pare lat temu na giełdzie ( przyokazji ogladnołem BMW 525) zobaczyłem go prowadzonego i oszalałem na jego punkcie klika razy go ogladałem .Kilka miesięcy później kolega kupił go i 2 razy nim jechalem raz do warsztatu ojca a raz prawie 700km. Na trasie jest to świetny samochód ,świetnie przyspieszal 180-190km/h to pestka.nie wiem jak Tigra ale spalanie jego było o ile pamiętam dośc duże.Nie moge tez potwierdzic że az tak kiepsko był wykończony, może dlatego ,że byłłzadbany.
Mam nadzieje że chodzi o ten model:
[link do aukcja.onet.pl wygasł]
[link do aukcja.onet.pl wygasł]
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

05 Kwi 2007, 21:23

dokladnie o tym coupe mowimy co w linkach dosyc fajny stylistycznie i wpada w oko
mlodzikm
Nowicjusz

06 Kwi 2007, 12:52

No to moje zdanie znasz weź tego hundaia bo według mnie jest najładniejszych ze wszystkich Coupe choc dośc cięzko o tenmodel mi te w linkach kolorystycznie nie podbaja mi się.Kolega ma czarnego i wyglada wspaniale. Jeszcze jedno nie polecam z automatyczna skrzynia biegów jak dla mnie to glupota w takiej furze.
Łukasz789
Aktywny

06 Kwi 2007, 21:00

masz racje psuje frajde z jazdy
mlodzikm
Nowicjusz

07 Kwi 2007, 09:43

mitsubishi eclipse tez nad tym mysle
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mlodzikm
Nowicjusz

07 Kwi 2007, 14:54

Też bardzo dobre auta, mało awaryjne, mają trwałe zawieszenie, silniki, które troszke łatwiej znoszą wysokie obroty - coś w sam raz dla młodego.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

07 Kwi 2007, 19:13

Wiesz co obydwoma jeżdziłem , wieksza prędkość osiągnołem Eclipsem ale jak dla mnie to te samochody sa porownywalne w Eclipsie podoba mi sie tył a przód nie a w coupe jest odwrotnie.Faktycznie trudna decyzja to zalezy ktory wolisz a może znajdzie ktorys znich po atrakcyjnej cenie.ale tige odrzuc.
Łukasz789
Aktywny