21 Gru 2014, 11:42
Odświeżam temat jako iż dalej jeżdżę i szukam, w sumie bardziej w formie przestrogi dla podobnych mi, również szukających. Jako iż z tymi benzynami ciężko w Małopolsce oglądam też diesle i chcę przestrzec innych przed tymi dwoma egzemplarzami żeby nie mieli zbyt dużych oczekiwań:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
-kupiony w krajowym salonie (już nieistniejącym) jako sprowadzony roczny!, a nie polski salon
-czujnika deszczu nie znalazłem,
-wszystkie framugi drzwi podmalowane zaprawką lub rdzewiejące (miejscowo)
-zderzak z tyłu wymieniony, klapa od wewnątrz pogięta - najpewniej po uderzeniu z tyłu, podłoga w widocznym fragmencie wyglądała na fabryczną
-spasowanie błotników z przodu też takie sobie - ale śladów po dzwonie nie znalazłem
Temat odpuściłem bez odpalenia silnika - nie toleruję aż takiego mijania się z prawdą.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
-pod szybą z przodu (podobno wymienianą u nich w ramach AC) 20 centymetrowa dziura na szerokość!
-maska malowana bo podobno rdzewiała, pod maską brak wygłuszeń - benzyna wg pana ich nie miała
-komora silnika zaśniedziała i zardzewiała bo woda się do niej leje przez dziurę pod szybą, wygłuszenia od strony kabiny zgniłe i całe przemoknięte, plastiki pod maską niepomocowane i sobie latają, jak się je da tak są
-auto się otwiera z kluczyka serwisowego bo oryginalny pilot zniszczony, wg pana poprzednia właścicielka miała tipsy i podziurawiła nimi gumę na nim tak że nie działa
-we wnętrzu na podłodze czuć wilgoć - szyny od foteli delikatnie zaczynają rdzewieć, podłoga bagażnika moim zdaniem nosi delikatne ślady wody, zestaw do zmiany koła zaśniedziały
-auto odpaliło z zewnętrznego zasilania bo "zmieniany we wrześniu" akumulator odmówił posłuszeństwa, chodziło w miarę równo
-auto poza tym nie wyglądało aby miało jakieś przygody
Temat odpuściłem z racji powyższych.
Nie macie jakichś propozycji które wyglądają w miarę sensownie? Z racji zbyt dużo kosztujących pieniędzy i nerwów wycieczek zawężam krąg poszukiwań do 50 kilometrów od Myślenic (32-400 kod pocztowy). Co do auta jestem coraz bardziej elastyczny.