Mazda 323f BJ kilka pytań

01 Lis 2013, 12:19

Witam! Planuję zakup Mazdy 323f BJ (najlepiej po lifcie), i borykam się z kilkoma pytaniami. Otóż w jakim przedziale cenowym jestem w stanie kupić zadbaną bejotke ;), czy jest możliwość wyrwania czegoś między 7-8k czy trzeba jeszcze dopłacić? Silnik jaki mnie interesuje to 1.6, dużo jeżdżę po mieście, aczkolwiek wiem, że jeśli mógłbym jeździłbym więcej (wiadomo, cena paliwa). Myślałem nad dieslem, ale chyba w moim przypadku nie jest to dobry wybór? Teraz najważniejsza kwestia – czy każdy egzemplarz ma problemy z rdzą? Odstrasza mnie myśl iż kupię auto i zaraz będzie blacharka do roboty, chociaż wiem, że technicznie są to b. udane auta. Nie ukrywam, że wizualnie zewnątrz jak i wewnątrz auto mi się strasznie podoba, hehehe.

Jeszcze małe pytanko, jakieś alternatywy do tego auta – przedział cenowy 7-9k. Oczywiście priorytet to 323F!!!

Pozdrawiam
mastertrzulka
Obserwowany

Auto: poszukuję

01 Lis 2013, 13:04

ja bym jeszcze dozbieral te 2tys wtedy jest pewnosc ze nie kupisz auta z rdza :) moja ciotka rok temu kupila swoja 323f z 2001r za 12500 i jezdzi nia do dzis bez rdzy i jakich kolwiek problemow.
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic V
Silnik: 1.5i 102KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

01 Lis 2013, 17:42

Dzięki za opinie.

Jest ktoś w stanie coś jeszcze konstruktywnego powiedzieć? :D
mastertrzulka
Obserwowany

Auto: poszukuję
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf R Cabriolet
    Volkswagen zaprezentował najszybszego kabrioleta w historii marki. Golf Cabriolet w wersji R posiada silnik 2.0 TSI o mocy 195 kW/ 265 KM i rozpędza się od 0 do 100 km/h w 6,4 s. Wszystkie modele produkowane z oznaczeniem ...