Mazda 6 do 30 tys czy warto????

22 Lut 2010, 11:14

Witam,
Mam prośbę, chciałbym zasięgnąć opini czy warto kupić mazdę 6 2003-2004, 2.0 diesel, w granicach ceny 28 -29 tys. Kiedyś uważałem, iż w tej cenie można było kupić tylko tak zwaną "okazję", na która nawet nie warto było zwracać uwagi. Ale zauważyłem iż w ostatnim czasie pojawiło się dość sporo ofert tych samochodów w tych cenach. Co o tym sądzicie???
Załączam przykład:
[link do oferty na Allegro wygasł]
lelu26
Nowicjusz

Miejscowość: Olkusz

22 Lut 2010, 13:48

Warto by go sprawdzić jednak żę nie doczytałem się czy samochodzik ma książkę serwisową. Sprawdz też go u lakiernika pod kątem grubośći lakieru itp bo nie wykluczone że autko mogło mieć jakąs przygodę, i udaj się do salonu mazdy niech też go sprawdzą technicznie czy nie jakiś złom. Moje zdanie takie; auto trzeba dokładnie obejrzeć i jak wyda się w porządku kupuj ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

22 Lut 2010, 14:45

A Twoim zdaniem warto szukać mazdy w tej cenie, czy lepiej odpuścić i kupić coś z niższej półki ale bardziej pewnego??
lelu26
Nowicjusz

22 Lut 2010, 15:45

Kolego szukać zawsze warto sądzę że jak dobrze poszukasz powinieneś dostać jakiś dobry zadbany model, Poszperałem troszkę i znalazłem coś sprowadzony z Niemiec ( będzie pewnie mniej zajeżdżony ze względy na stan dróg) ks serwisowa itp. Mógł byś się bliżej przyjrzeć temu cacuszkowi. Widziałem że te Mazdy są właśnie w podobnych cenach :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Lut 2010, 15:52

Ok, wielkie dzięki za rady, na pewno się przyjrzę!
lelu26
Nowicjusz

22 Lut 2010, 15:56

Jedynie co to moge Ci jeszcze pomoc poszukać jakiś modeli, Podaj woj w którym mieszkasz :).
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT - komfort i sportowe osiągi - lista TOP 5
    Sportowe dwudrzwiowe coupe klasy premium to segment, który nie poddaje się chwilowej modzie. Samochody te od lat zapewniają użytkownikowi nie tylko sportowe osiągi, ale również komfortowe warunki podróży. ...

22 Lut 2010, 15:59

Byłbym bardzo wdzięczny:), małopolskie
lelu26
Nowicjusz

22 Lut 2010, 16:06

Z twojego woj coś drogie są te Mazdy 6 Ci powiem :D.
Znalazłem tutaj pare, proszę;
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ( nie jestem jej pewien)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Lut 2010, 16:19

Ok, dzięki przyjrze się na spokojnie tym egzemplarzom i wybiorę, które warto jechać obejrzeć i sprawdzić. Sam też znalazłem kilka w okolicy także wybór nie jest najgorszy. Dopiero co zacząłem szukać także myślę, że po obejrzeniu kilku sytuacja co do tych samochodów zrobi się jaśniejsza.
lelu26
Nowicjusz

22 Lut 2010, 19:40

Naprawde bezpieczne, dopracowane i solidne auto.Gustowny i ergonomiczny srodek, ładna konsolaka.Bardzo wygodne fotele.Duzy bagaznik.etc.To jeden z najbardziej niezawodnych samochodów klasy sredniej.Minus to pojawiajaca sie pani ruda na podwoziu.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

22 Lut 2010, 20:04

Z tym, że kolega który jeździ Mazdą 6 mówi, że wersja z silnikiem Diesla jest dość awaryjna. Nie wiem czy to prawda czy nie - ma znajomego który zajmuje się Mazdami i od niego ta opinia.
Tomo_2
Początkujący

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.8 125KM 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

22 Lut 2010, 23:13

Mazda Jest dobrym autem mało awaryjnym, ekonomicznym, i w miarę komfortowym. Ja mam co prawda poprzedniczkę "6" ale jestem z niej bardzo zadowolony. I jak już tu kolega vw pisał że można wyszukać okazję w dobrej cenie. Tak że z czystym sumieniem polecam.
maniaq
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie

23 Lut 2010, 15:44

Bo prawda jest taka, że Mazda posiada bardzo dobre jednostki benzynowe, z dieslami nie ma rewelacji.
Do 30 tys. zł - odradzam.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Lut 2010, 01:22

Dokładnie. W Dieslach największą i dość często usterką jest padanie koła dwumasowego. Z benzyniakami znacznie lepiej. Dodatkowo wadą fabryczną jest słabe zabezpieczenie antykorozyjne tylnych nadkoli - była na to akcja serwisowa. Czy dalej obowiązuje musiałbyś się dowiedzieć - najlepiej na forum mazdaspeed. Co do reszty to fajne autko. Wygodny środek, dobre materiały, super audio - często montowane nagłośnienie firmy Bose, oraz dobre właściwości jezdne.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock