Mazda Premacy - zakup auta

09 Sty 2016, 15:51

Witam serdecznie,

nazywam się Kacper i jestem tu nowy :)

Pytanie krótko i na temat - z racji tego, że w najbliższym czasie powiększy mi się rodzina, trzeba kupić w końcu coś własnego, bo do tej pory głównie komunikacja miejska była grana.

W oko wpadła mi Mazda Premacy, tylko nie wiem czy benzyna z LPG czy Diesel (nie znam tego motoru DiTD). Jak z awaryjnością?

Kwota jaką zamierzam przeznaczyć na zakup to ~11000 zł. Chciałbym mimo wszystko samochód nie starszy niż te 12 lat (ot fanaberia).

To, że rdza, to wiem, ale ogólnie trzyma się ten samochód? Opinie raczej pozytywne, ale może jest jakiś posiadacz?

Forum Mazdy jakieś takie opustoszałe się wydaje.

Liczę na pomoc, dziękuję
Hector
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 03 2006
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: brak

13 Sty 2016, 21:15

Diesla odpuść i rozglądaj się najlepiej za 2.0 benzyna będzie ładnie współpracował z LPG. Słabszy silnik 1.8 również dobrze znosi instalację gazową. Co do roku produkcji to nie spinaj się że musi mieć max. 12 lat bo może się okazać że ten co ma 14 będzie w dużo lepszym stanie i kondycji niż taki co ma 10 lat.
Z tego co wiem w 2.0 będziesz miał tempomat i trochę lepsze wyposażenie. No i tak jak sam wspomniałeś trzeba szukać bo rdza potrafi atakować te modele.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Sty 2016, 21:56

No ukierunkowałem się na 1.8 bo z 2.0 dość ciężko.

Pewnie kupię bez LPG i dołożę po czasie, bo generalnie paliwa wiadrami wlewać nie będę musiał.
Hector
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 03 2006
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: brak