Mazda6 I do 12 tysięcy? warto?

05 Lip 2016, 20:30

Hej.

Moje autko zostało skasowane, przez Pana który wjechal w tył, i czas na zmianę, mam 12 tysięcy i zastanawiam się czy można kupić w tych pieniądzach Mazdę 6 I generacji (silnik 2.0 95 Pb). Patrzyłem na allegro, i z ~430 sztuk, 370 jest do 13 tysięcy, i zastanawiam się czy te 373 sztuk to szroty, albo sztuki w które należy włożyć jeszcze X tysięcy po zakupie, czy jednak idzie spokojnie kupić takie autko za 10-12 tysięcy?

Pozdrawiam
mutak2400
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1989
Auto: xsara

05 Lip 2016, 20:55

Wyrzuć z wyszukiwarki średnio udanego diesla i zostaje 120 benzyn, do 13k w i 2.0 benzyną zostaje 85 egzemplarzy.
I tak na prawdę nie ma w czym przebierać :D

[link do oferty na Allegro wygasł] ta jest nawet ładna.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Lip 2016, 20:58

Niestety wchodzi w grę tylko kombi. No i gaz odpada bo nie wjade do hali garazowej :)
Dlatego też pytam, czy ten zakup jest realny, czy raczej mam zapomnieć o tym aucie. Tzn Nie musi być to model idealny, nie znam się na motoryzacji w ogólę, ale wydaje mi się, że jak będzie miał gdzieniegdzie trochę rdzy, to jakos super mi to nie przeszkadza - za pół roku / rok pojadę do lakiernika, zrobię to i zakonserwuję i chyba powjnno być ok (nie wiem czy rdza w aucie może oznaczać coś więcej niż tyle, że jest - te mazdy mają słabe blachy więc w sumie, to naturalne że rdza będzie).
mutak2400
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1989
Auto: xsara
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porsche 918 Spyder hybrid - 2,6 sek., 887 KM
    Niemcy postanowili zaproponować światu jeden z najmocniejszych układów hybrydowych. W przypadku zaprezentowanego w 2010 roku na Salonie Samochodowym w Genewie i wprowadzonego do sprzedaży w 2013 roku modelu 918 Spyder, ...