Mechanizm wycieraczek - jaki kupić?

23 Sie 2018, 14:14

Corolla Hatchback 1.4 2005 r.

Potrzebuję kupić mechanizm wycieraczek przednich (silniczek mam sprawny). Sprzedawcy mówią o modelach toyoty angielskich, tureckich, europejskich, japońskich i zgłupiałem.

Pochodzenie producenta auta jest ważne odnośnie silniczka? czy prowadnicy również?
franko
Nowicjusz

Auto: opel astra

24 Sie 2018, 09:17

Kupuj mechanizm do aut europejskich tych które przystosowane są do ruchu prawostronnego dla modeli produkowanych na Japonie i Anglię mechanizm będzie inny bo tam mamy ruch lewostronny.

franko napisał(a):Pochodzenie producenta auta jest ważne odnośnie silniczka? czy prowadnicy również?
Silniczek może być taki sam niezależnie od tego do jakiego ruchu przystosowany jest samochód ale prowadnice będą już na pewno inne.

Zobacz, szukając części że często sprzedawane są kompletne prowadnice z silniczkiem i czasem nie opłaca się kupować osobno.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - crossover, który jeździ jak hatchback
    Zaprezentowany w 2018 roku model UX jest najnowszym i najmniejszym, kompaktowym crossoverem w gamie Lexusa. Jego opracowanie zajęło japońskim inżynierom 5 lat. Wyróżnia się przestronnym wnętrzem i wzorowym prowadzeniem, ...