Moduł bluetooth

30 Mar 2019, 17:22

Witam. Posiadam hyundaia i30 1. generacja z 2012 roku. potrzebuję zamontować system bluetooth i mam kilka pytań:
1. Czy dedykowany moduł bluetooth można podłączyć po prostu do radia (czy ma odpowiednie wejścia i czy w ogóle będzie to działało)?
[link do oferty na Allegro wygasł] coś takiego
2. Jeśli nie to jakie urządzenie podłączane do gniazda aux i zapalniczki? Zależy mi na dobrej jakości sygnału i na tym, żeby urządzenie mogło być ciągle podłączone do wejścia 12V - żeby nie były to jedynie akumulatorki, które trzeba ładować
Koozie
Obserwowany

02 Kwi 2019, 12:22

Zacznijmy może od tego jakie masz tam radio? Możesz podać jego markę model? Wrzucić jakieś zdjęcie wyglądu...?

Koozie napisał(a):1. Czy dedykowany moduł bluetooth można podłączyć po prostu do radia (czy ma odpowiednie wejścia i czy w ogóle będzie to działało)? [link do oferty na Allegro wygasł] ... 7328457102 coś takiego
To nie jest moduł bluetooth tylko moduł komfortu tu raczej nie ma bluetooth.
Koozie napisał(a):2. Jeśli nie to jakie urządzenie podłączane do gniazda aux i zapalniczki? Zależy mi na dobrej jakości sygnału i na tym, żeby urządzenie mogło być ciągle podłączone do wejścia 12V - żeby nie były to jedynie akumulatorki, które trzeba ładować
Urządzenia na AUX można podłączyć na cały czas pod napięcie z zapalniczki nawet jak mają akumulatorki. Przykładowe urządzenie którego można używać jako zestawu głośnomówiącego lub do słuchania muzyki to coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł]
Jeżeli chcesz słuchać muzyki ze smartfona w ten sposób to masz dwa wyjścia podłączyć go bezpośrednio poprzez kabel między wyjściem słuchawkowym a AUX w radiu (najtańsza opcja całkiem niezły dźwięk), druga opcja to kupno bluetooth do streamowania muzyki ale tu wszystkie poniżej 100zł są nic nie warte ;/ i jak chcesz dobrą jakość dźwięku przesyłanego w ten sposób to musisz celować w coś takiego jak MOZOS MBL-HD aptX HD [link do oferty na Allegro wygasł]
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!