Na co zwrócić uwagę przed zakupem Hondy Civic 6generacji ?

18 Mar 2013, 14:04

witam mam zamiar za jakis czas kupic civica 6 generacji samochod bede kupowal samemu nie mam dobrego znajomego ktory moglby mi pomoc w zakupie dlatego tez czytam opinie przegladam fora zeby dowiedziec sie jak najwiecej.
wybralem takie auto poniewaz podoba mi sie wizualnie ma raczej maly silnik nie bede szalal to bedzie samochod do normalnej miejskiej jazdy rzadko na jakies dluzsze trasy.
moze mi ktos napisac konkretnie i dokladnie na co musze zwrocic uwage przy zakupie takiego auta ? o co pytac sprzedajacego ?
na pewno zawioze samochod do stacji diagnostycznej zanim kupie ale tez chcialbym samemu sprawdzic pare podstawowych rzeczy zeby miec ta swiadomosc ze sprawdzilem samemu i tez troszke wiem :)
moze ktos napisze jeszcze cos czego nie wiem.
z gory dziekuje za dokladne szczegolowe odpowiedzi :)
daniel37
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Mar 2013, 17:47

Przede wszystkim stan karoserii,oznaki korozji, te modele miały właśnie z tym problem (nadkola tylne), układ wydechowy sprawdź dokładnie,przeguby.
Woda w bagażniku
Biegi czy wszystkie wchodzą bez problemowo
seba002
Początkujący

Prawo jazdy: 07 01 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 147
Silnik: TS 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

18 Mar 2013, 19:21

dzieki wlasnie wyczytalem ze najwiekszym problemem tego auta to rdza i na to bede musial zwrocic szczegolna uwage
daniel37
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosna i więcej jednośladów na drogach
    Wiosenna pogoda sprzyja poruszaniu się po mieście jednośladem. Wyższe temperatury i słoneczna aura sprawiły, że na drogach można spotkać coraz więcej rowerzystów i motocyklistów. Dla kierowców czterech ...
    Lexus LC500h hybrid – 4,9 sek., 359 KM
    Model LC powstał jako urzeczywistnienie idei, wyrażonej w zaprezentowanym w 2012 roku na Salonie Samochodowym w Detroit samochodzie koncepcyjnym LF-LC (Lexus Future Luxury Coupe). Firma nie planowała jego komercyjnej kontynuacji, ...