Nie wkręca się na obroty 2.0td 98Km

04 Gru 2010, 20:33

witam, mam freelandera z 98roku. Mam z nim następujący problem, od kiedy zaczęły się mrozy , samochód co prawda odpala elegancko, ale nie chce się wkręcać na obroty, w zależności jaki ma humor wkręca się do 1,5tys obrotów , innym razem do 2,5 tyś a czasem jak jest nagrzany chodzi normalnie, paliwo jest na 100% dobre , gdzie szukać problemu ??
PawelS
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

05 Gru 2010, 07:56

Witam
Polecam przejechać się na diagnostykę i podpiąć do kompa, wyeliminuje lub potwierdzi to uszkodzenie np. przepływomierza , czujnika położenia iglicy, kompa, którejś pompy paliwa itp.
A skąd ma kolega takie 100%-owe paliwo :roll: ?
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

05 Gru 2010, 12:38

Może problem leży gdzieś w turbinie? Również uważam, że najlepiej podczepić samochód pod komputer
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...
    Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...