Nieuczciwy sprzedawca z Plewiska toyota avensis

06 Maj 2014, 08:03

Witam
Chciałbym ostrzec wszystkich przed sprzedawcą z Plewiska
Dotyczy to konkretnie ogłoszenia na toyota avensis 2007r 1,8 SB1BR56L30E199131
Link do ogłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
12 kwietnia br postanowiłem obejrzeć auto z powyższego ogłoszenia.
Rozmawiając ze sprzedawcą dowiedziałem się iż w aucie był robiony prawy przedni błotnik i chyba zderzak.
Po sprawdzeniu VIN (2008 rok naprawa blacharska w serwisie, dla zainteresowanych mogę przesłać wydruk z serwisu toyoty) zdecydowałe się pojechać obejrzeć auto - cena kusząca no i naprawa w serwisie.
Podróż do Plewiska z Białegostoku 500km 5 godzin jazdy.
To co zobaczyłem na miejscu - Autozłom
Po za tym czego sie dowiedziałem w ASO:
Auto jest po bardzo mocnych przejściach - nie wiem zderzenie z pojazdem bojowym czy coś :)
-Brak elementu w orginalnym malowaniu (wskazania miernikiem grubości od 270-1000 a nawet wiecej - brak skali)
-Zachowała się jedna oryginalna szyba (drzwi kierowcy), reszta włącznie z tylną to roczniki: 2003,2005,2004,2006 - przegląd rocznikowy modelu.
-Uszkodzenia parkingowe na 80% elementów.
-Mocowanie silnika przesuniete o jakieś 7cm (najbardziej widoczne na przedniej poduszcze silnika)
-Połamana skrytka, plastiki w fotelu zarówno kierowcy jak i pasarzera.
-Poduszka na nogi kierowcy w innym kolorze niż reszta wnętrza, dodatkowo odstaje od reszty o jakieś 1,5cm.
-Podłączenie do komputera - darowałem sobie bo nawet gdyby było wszystko idealnie to i tak nie kupiłbym tego złomu.
Na koniec najlepsze: Własiciel wiedząc że jedziemy z daleka nie raczył sam pokazać nam auta tylko wysłał szfagra, już z podpisaną przez niego umową!!!!!
Szfagier o dziwo nic o aucie nie wiedział i miał już podbite oko, miał by też drugie gdyby moja dziewczyna mnie nie powstrzymała :)
Zdecydowanie odradzam oględziny tego auta szkoda czasu i nerwów.
Mam nadzieje że dzięki mojej opini choć jedna osoba oszczędzi swój czas, nerwy i pieniądze
draf
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 04 1983
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: a4
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...