Nissan almera na peirwsze autko, opinie

08 Lip 2011, 14:53

Witam !
Planuje kupić swoje pierwsze autko: Fundusze ok 12-15 tys zł.
Już chyba miałęm z 5 róznych typów, jednak kiedy zbliza sie czas zakupu, najabrdziej jestem skłonny obecnie do nissana almery n16 .
I tutaj moje pytanie, co sądzicie o tym samochodzie?
Koszty napraw/eksploatacji/czy jest dobre na pierwsze auto?
Autem bee robil co trzy dni okolo 150km w obie strony do pracy:) więc chce żeby było w miare ekonomiczne :
dofik
Nowicjusz

08 Lip 2011, 15:31

Mechanicznie udane auto,następna generacja już taka nie jest.Po małżeństwie z 'francuzami" jej statystyczna awaryjność wyraznie wzrosła...
Myślisz o dieslu czy benzynka ..? Niestety benzyniaki nie są mistrzami ekonomii. Diesel najlepszy 2,2Di (nie dci) ale i w tym przypadku spalanie nie jest niskie.No chyba że zdecydujesz się na mniejszego diesla 1,5Di.
Moim zdaniem starsza generacja Almery była bardziej udana...
[link do autocentrum.pl wygasł]
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lip 2011, 16:12

myślę raczej o beznyna + gaz
dofik
Nowicjusz

08 Lip 2011, 18:01

Mało na rynku jest almerek z lpg. Tylko ciekawe dlaczego. Może nie są to auta dobrze reagujące na gaz? Sam takowej szukam i jestem ciekaw opinii.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...