Nissan Navara - co o tym myślicie?

23 Lut 2008, 14:09

dziś sobie zrobiłem popołudnie z salonami samochodowymi i podjechałem do Nissana,obejrzałem go i nawet całkiem sympatyczne auto.:)
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

23 Lut 2008, 21:06

Bardzo sympatyczne.
Ale jeśli się zdecydujesz je kupić to absolutnie nie zakładaj chipa podnoszącego moc silnika (info od zaprzyjaźnionego mechanika z salonu Nissana) - wywala uszczelkę pod głowicą. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

23 Lut 2008, 22:34

kupić?wprawdzie przekonuje mnie bardzo wnętrze ale jednak auto nie w moim stylu.No i w moim przypadku pozbawione sensu.Ale ma pełny odpis vatu.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

20 Mar 2008, 11:54

Karson napisał(a):Bardzo sympatyczne.
Ale jeśli się zdecydujesz je kupić to absolutnie nie zakładaj chipa podnoszącego moc silnika (info od zaprzyjaźnionego mechanika z salonu Nissana) - wywala uszczelkę pod głowicą. :wink:

Wszystko można ... aby z głową. Bo z chipa możesz próbować wykręcić powyżej 30% i więcej ... do czasu. Wcześniej czy później coś musi je*nąć.
Navarę chipuje się do 200KM i 450Nm i chwatit ...
Mnie proponowali TO w autoryzowanym serwisie. czyli brak kłopotów z gwarancją i raczej brak ryzyka. Nie sądzę by brali sobie na głowę problemy z potencjalnymi awariami.
Chyba skorzystam ... :D
Klub Anonimowych Piratów Drogowych KAPD
Zbycho
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

20 Mar 2008, 21:22

Zbycho napisał(a):Mnie proponowali TO w autoryzowanym serwisie. czyli brak kłopotów z gwarancją i raczej brak ryzyka. Nie sądzę by brali sobie na głowę problemy z potencjalnymi awariami.
Chyba skorzystam ... :D

Pisałem o chipach właśnie z serwisów. Na gwarancji naprawę pokrywa serwis. A co jak zdarzy się to po gwarancji?
Powodzenia. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

21 Mar 2008, 13:16

Ja jechałem tym autem.Super przyśpiesza mimo masy.Dosyc dobre wyposażenie miejsca dostatecznie .Ma fajny bajer w radiu mianowicie blotooth można połączyc z telefonem i każdy pasażer moze rozmawiac super autko polecam :D
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

23 Mar 2008, 18:51

szczególnie fajny jest silnik (2,5l, 171 KM)(chyba jedyny montowany w navarze) dobre wyposażenie przyzwoite możliwości terenowe i ten piękny wygląd...........
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

23 Mar 2008, 22:48

Navara to chyba najlepszy Pick-up na rynku :wink:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

29 Mar 2008, 19:50

tia...mamy w firmie stare hiluxy/nową navara starą navare....nową mazde b seria tacome tundre i l200 .....i jak dotąd przez rok............navara jedyna sie popsuła........................i to nie raz!! nowe auto coraz cos sie dzieje..!!odradzam :cry:
Suv Killer rav 4 269ps / pracowita Tundra 190ps
bimmerholic
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

29 Mar 2008, 20:05

Witam;]

Przyznam, że to bardzo uniwersalne autko. Codzienne dojazdy do pracy bez problemu, chyba że są zbyt duże korki, wtedy polecam wozić rower na pace, nie zawadza, a wierzcie mi, przydaje się :-). Problem sprawia parkowanie w ciasnych miejscach i czasami znalezienie miejsca do parkowania. Po pracy można spokojnie pojechać na zakupy i wrócić do domu z nową pralką bez czekania na dostawę, w weekend wyskoczyć za miasto, w teren, pojechać na wakacje czy na narty ze sporym dobytkiem. A poza tym autko wygląda dobrze zarówno u znajomego na budowie jak i w czasie premiery pod teatrem. Polecam!
Swietny silnik, jak narazie konkurencja nie dorasta choć Toyota szykuje już 170 konnego diesla do Hiluxa. Wysoka kultura pracy, bardzo dobre (jak na auto tej wielkości) przyspieszenia i elastyczność. Moc przydaje się zarówno w mieście jak i na trasie.
Skrzynia biegów lekka i precyzyjna.
Układ jezdny jest pod tym względem jedno z najbardziej uniwersalnych aut. Przyjemnie i lekko się prowadzi. Przydałoby się dociążenie tylnej osi, wtedy tył byłby stabilniejszy przy jeździe szosowej. W terenie też same plusy, chociaż czuć w niektórych momentach, że Nissan poszedł na (udany!) kompromis i obniżył trochę "wartości" terenowe na korzyść zachowania na asfacie.
Widoczność jest bardzo dobra, ale z tyłu polecam czujniki parkowania. Przydają się, zwłaszcza jeśli ktoś nie miał do tej pory do czynienia z autem tej wielkości.
Wszystko intuicyjne, pod ręką. Wsiadasz i odjeżdżasz. Ergonomia na 5.
Bardzo dobra i klima. Ogrzewanie świetne, aż za dobre momentami.
Zużycie paliwa bardzo dobre jak na te rozmiary i moc silnika. Przy spokojnej jeździe zgodnie z przepisami trzyma mi się w granicach 7-8l100km. W mieście ok 10-12. Eksploatacja bez niespodzianek jak narazie.

Ogolnie udane autko;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

24 Kwi 2010, 15:27

CZY NISSAN NAVARA DISEL DTI LUB CDI MA SILNIK RENO CZY JAPOŃCZYK :shock:
samochodzik
Nowicjusz

Miejscowość: Białośliwie

24 Kwi 2010, 16:22

nowe 2,5 to sa renówki (temu nowe nisany maja problem z silnikami :mrgreen: )

jeśli brać to NP300 stary dobry sprawdzony produkt

@norpaw, nie Navarra to średnia oferta na rynku, niestety oferowana tylko z jednym badziewnym wybuchającym silnikiem, jak nie lubie toj toja to Hilux wypada o niebo lepiej, pod względem awaryjności a nie oszukujmy się to jest auto do roboty nie do wożenia d..y :mrgreen: a jeśli potrzeba odpisac VAT a nie bedzie służyć do pracy to L200
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Kwi 2010, 21:49

Dziękuję za udzielenie informacji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
samochodzik
Nowicjusz

Miejscowość: Białośliwie

05 Maj 2010, 15:52

autko jest solidne i cena nie odtrasza.jest to najlepszy wybór jeżeli chodzi o japońskie pick-upy
Ostatnio edytowany przez sebastian43210, 11 Maj 2010, 00:11, edytowano w sumie 1 raz
sebastian
sebastian43210
Początkujący

Miejscowość: warszawa