Nissan Primera 2,2 di 2003r NIE ODPALA

19 Lis 2012, 22:05

Witam serdecznie :)

Mam problem z odpaleniem mojej primerki P12 :( wiec tak: z autem nie mialem zadnych problemow, zawiodl mnie niespodziewanie. Odpalilem rano auto, dojechalem do pracy. Po pracy wsiadam chce odpalic i lipa :( po przekreceniu zaplonu swieca sie wszystkie kontrolki jak zawsze, nie wiem dlaczego sam chodzi wiatrak od chlodnicy pod maska i to na max duzych obrotach, jednoczesnie tez cos trzeszczy w okolicy schowka samochodowego przy pasazerze, przekrecam drugi raz kluczyk i nawet rozrusznik nie kreci, wiec auto nie odpala. Udalo mi sie odpalic auto na popych i wrocilem do domu. Jak wracalem do domu caly czas swiecily sie kontrolki od ESP, slizga nawierzchnia, immobilizer. Nigdy tak nie bylo. Wiatrak od chlodnicy pracowal prawidlowo, odglosu trzeszczenia w okolicy schowka nie bylo.
Probowalem pozniej odpalic auto i znowu to samo co opisalem wyzej.

Moze ktos mial podobny problem? Lub moze pomoc?
Z gory dziekuje. Auto z silnikiem 2,2 di 2003r
Pozdrawiam
Groszek86
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

22 Lis 2012, 16:50

Może masz zwarcie w rezystorze nawiewów?? jak Ci chodzi wentylator ten od nawiewów?? działa na wszystkich zakresach??
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

11 Gru 2016, 03:59

odpisuje po tak dlugim czasie bo sam sie borykalem z tym problemem,lecz nie znalezlem na forum zadnej odpowiedzi,a wiec dla tych co beda mieli taki problem,to w moim przypadku i zapewne u kazdego kto bedzie mial takie same objawy byla to przepalona,zasniedziala,ogolnie brak głównej masy silnika,cos mechanik mowil ze to ta od skrzyni biegow,silnika,lączaca sie z akumulatorem. U mie objawy byly nastepujace... przekrecenie na zapłon,brak kontrolki swiecy,smarowania,ladowania itp,swiecily sie poduszki,ABS i po chwili zapalala sie immo,w miedzy czasie wentylatory na full,tykanie przekaznika za schowkiem od strony pasazera,po przekreceniu kluczyka na start,restart komputera i zero odzewu. Mam nadzieje ze pomogłem.
kamilkoperr
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 12 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan primera
Silnik: 2.2dci
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...