Nowe auto

30 Maj 2016, 18:27

Cześć
Szukam samochodu który posłuży mi co najmniej ze dwa lata. Będę go użytkował co dzień na dojazdy do pracy po 30 km w obie strony i w weekendy na dłuższe trasy. Najlepiej jakby było w LPG, ale i diesel może być. Ogólnie nie chcę się spieszyć z zakupem, więc cena póki co nie gra roli, ale na początek górna granica to 3000 bo tyle mam w tym momencie. Jeśli w ciągu miesiąca nic nie znajdę to budżet przeznaczony na auto powiększy się. Oczywiście jak znajdzie się igła za 2k to jeszcze lepiej :D Specjalnych wymagań nie mam ale fajnie by było jeśli nie będzie zamulać na drodze. :D

Poniżej przykładowe auta nad którymi się zastanawiam:
[link do oferty na Olx wygasł] - Opel Vectra B
[link do oferty na Olx wygasł] - Opel Omega (tylko ten lakier :/)
[link do oferty na Olx wygasł] - Daewoo Lanos (ktoś coś powie więcej o 16V w Lanosach?)
[link do oferty na Olx wygasł] - Audi 80 (podobno te silniki nie lubią się z LPG)

To takie najświeższe ogłoszenia. Zawsze można pokopać za wcześniejszymi. Rejon poszukiwań to Zwoleń Lipsko Radom Puławy Ostrowiec Św. a jak coś będzie warte uwagi to i może być dalej.

Z góry dzięki za pomoc :D
nevar
Obserwowany

Auto: Opel Astra

31 Maj 2016, 09:25

Najsensowniejszą propozycją z tych podanych przez Ciebie według mnie jest Vectra, ale musisz mieć na uwadze że to Opel, który szybko ulega korozji, o czym sam się przekonałem bo w rodzinie mieliśmy taką Vectrę, z tym, że po liftingu. Rdzewieją drzwi pod listwami, progi, błotniki i nadkola.
Omega jest już nieaktualna, Lanos stoi już całkiem długo (prawdopodobnie przeszłość powypadkowa, źle poskładany przód, reflektory). Z kolei ze względu na mechaniczny wtrysk Audi z tym silnikiem będzie źle znosiło LPG.
kamasz222
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 29 02 1916
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peel P50
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1912

31 Maj 2016, 10:34

Tak będąc zupełnie szczerym to do tej kwoty patrzyłbym tylko na to co jedzie,skręca i nie ma rozpadającej się podłogi,czyli jest w najlepszym stanie technicznym. Zarówno Vectra B jak i Omega będą zardzewiałymi trupami bo i czego się spodziewać za kwotę 2 tyś zł. Prędzej poszukaj Daewoo Leganzy lub Nubiry.
HQaero
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.4

31 Maj 2016, 11:03

Dokładnie,za te pieniądze trzeba brać to co jest w najlepszym stanie.
Vectre i Omege bym sobie darował na pewno bo oba za te pieniądze będą już zgniluchami.. 80 B4 do 3k to też nic specjalnego.
Zostaje więc Lanos ale na pewno nie ten z linku.

Tutaj kilka Lanosów:
[link do oferty na Olx wygasł] - było coś z przodem ale czego wymagać za te pieniądze,OC i przegląd na prawie pół roku i dopytaj co dokładnie jest po remoncie.
[link do oferty na Olx wygasł] - najlepszy silnik pod gaz tylko błąd w mocy bo ten silnik ma 86km,OC i przegląd do przyszłego roku.
[link do oferty na Olx wygasł] - ładny ale obstawiam że to najuboższa wersja..

I jeszcze kilka innych aut:
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg raczej autentyczny,przegląd i OC do przyszłego roku.
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży przegląd,jest nawet klima i przebieg wynosi 350tysięcy.
[link do oferty na Olx wygasł] - po zakupie zrobić porządną konserwację i jeszcze pośmiga.
[link do oferty na Olx wygasł] - autentyczny przebieg i jest klima.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Maj 2016, 12:49

Nie musi być konkretnie żaden z tych, po prostu nad tymi markami się najbardziej zastanawiam. Ale chyba skoro wszyscy mówicie że mają być w najlepszym stanie to chyba poczekam trochę odłożę do 5k i wtedy coś się pomyśli.

Tylko mam jeszcze dwa pytania. Co myślicie o samochodach w których skończyła się legalizacja butli? Wiem że to nie jest aż tak droga sprawa ale czy warto na takie patrzeć?
A drugie pytanie to skąd wy wiecie tyle o samochodzie patrząc tylko na zdjęcie? :D
nevar
Obserwowany

Auto: Opel Astra

31 Maj 2016, 23:53

Ponad 10lat na gazie to już wiązanie się ze skarbonką tak na dobrą sprawę.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...