Octavia I czy II

06 Lip 2010, 14:53

Witam,

Chcialbym kupic jakies rodzinne auto, jak na razie moj wybór padł na Octavie, teraz pytanie, czy kupic jedynke czy dolozyc troche i kupic dwojke, planuje wydac ok. 20000 zł.

Pozdrawiam
GCK
Nowicjusz

Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

06 Lip 2010, 15:14

Benzyna, diesel ? Za 20 tyś kup I bo żeby kupić II to trzeba jeszcze sporo dołożyć.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

06 Lip 2010, 15:31

Moim zdaniem lepiej jest kupić bardziej zadbaną I niż pierwszą z brzegu (czt. najtańszą) II:)
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

06 Lip 2010, 16:13

Ok co do tego czy diesel czy benzyna tez sie zastanawiam, mowi sie ze diesel po tylu latach moze byc juz niezle zajezdzony, co Panowie na to???
GCK
Nowicjusz

Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

06 Lip 2010, 21:43

Wszytko zależy ile robisz kilometrów rocznie. Czy dizel będzie zajeżdzony od benzyny to masz racje, że łatwiej znaleźć zadbaną benzynę niż dizla.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

06 Lip 2010, 22:49

Bart258 napisał(a):Moim zdaniem lepiej jest kupić bardziej zadbaną I niż pierwszą z brzegu (czt. najtańszą) II:)

Ja tak nie rozumuję. Lepiej mieć nowsze auto niż starsze, nawet jeśli w tym nowszym coś się popsuje to nikt nie powiedział że starsze będzie chodzić bezawaryjnie.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak wytatuować samochód? Nietypowy poradnik
    Kiedy przychodzi czas, by stworzyć pierwszy w historii wytatuowany samochód, nie ma czasu na kompromisy. Symetryczny wzór nad tylnym zderzakiem, niewielki symbol nad kołem czy napis widoczny tylko dla wybranych ...