Ogrzewanie tylnej szyby

31 Sie 2011, 07:54

Witam :)
Od niedawna jestem posiadaczem toyoty, a jak na kobietę przystało w mechanice samochodowej na tyle dobrze się nie znam :p Mój problem tkwi w ogrzewaniu tylnej szyby. Włączając je kontrolka świeci i wszystko wydawałoby się wporządku gdyby nie to, że z rury wydechowej wydobywa się dym. Nie wiem czy to poważna sprawa czy drobna usterka. Liczę na Waszą pomoc w tej sprawie i z góry dziękuję :)
natka8
Obserwowany

Auto: toyota yaris 1.0

01 Lis 2011, 23:31

Jaki dym? A dokładniej kolor. Przy ogrzewaniu tylnej szyby potrzeba dużo prądu, i wzrasta obciążenie alternatora, więc trzeba więcej siły aby go napędzić, więc silnik sam sobie dodaje gazu i może widzisz wyraźniej "czyste" spaliny.
A jak płyny znikają czy są na poziomie takim jak były ?
wacek1991
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kierowco, przygotuj się na zmianę czasu!
    Ostatnia niedziela marca to moment, gdy następuje zmiana czasu z zimowego na letni. Oznacza to utratę godziny snu i choć może się wydawać, że to niewiele, to jednak niewyspanie kierowcy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo ...