Opel Astra G (Bertone) problem z jazda i dymieniem.

20 Sie 2015, 19:11

Witam

Mam pewien problem z moja Astra Bertone. Szukalem juz na internecie rozwiazania ale raczej na nic.

Samochod przy dodawaniu gazu dymi na bialo (na luzie gdy dam wysokie obroty to idzie chmura potezna) i podczas jazdy traci momentami moc lub szarpie. Wymienilem swiece (mialem kontrolke silnika, ale po wymianie swiec zgasla) oraz filtr paliwa i na nic sie to zdalo).
Bylem u dwoch mechanikow i stwierdzili bez glebszych ogledzin ze to uszczelka pod glowica lub inna powazna czesc.
Zaznaczam ze nie zauwazylem znikania plynu z chlodnicy, ani oleju w nim. Rowniez olej ma prawidlowy kolor.

Najwiekszy problem jest w koszcie napraw, bo mieszkam w Niemczech, a tu koszty takich napraw ida w setki lub tysiace euro, a nie oplaca mi sie wkladac do tej Astry tylu pieniedzy bo to polowa lub wieksza wartosc samochodu.
Poza tym moze byc tak ze zaplace duzo kasy za naprawe a okaze sie ze to jednak nie to bylo przyczyna.

Bardzo prosze o pomoc :)
Dawciooo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 05 2015
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...