Opel Astra II 1.4 16v benz + gaz

13 Paź 2011, 18:00

Witam,

czy możecie mi doradzić czy warto ten samochód kupić, zastanawiam się czy ten silnik dobrze spisuje się z gazem ?

a oto samochód :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kamilo20
Nowicjusz

13 Paź 2011, 19:10

Ogólnie silniki Astry dobrze znoszą gaz (różnie bywa z ecotecami a ten w linku to własnie ecotec).
Nie powiem ale wygląda ładnie,ja na Twoim miejscu sprawdził bym ją dokładnie a jak będzie ok to brać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Paź 2011, 17:50

Byłem dzisiaj go sprawdzić nie przejechałem się nim ale tylko rozmawiałem z właścicielem. Mówił że gdy silnik jest zimny na niskich obrotach dziwnie "pyrkocze". Mówił że jutro ma jechać z tym do warsztatu. Malowana jest maska z powodu kilku wgnieceń jest kilka rys, i jest lekkie wgniecenie nad prawą lampą.

I teraz jest pytanie czy dziwne odgłosy na niskich obrotach to coś poważnego ??
kamilo20
Nowicjusz

14 Paź 2011, 20:58

Obstawiam napinacz paska wieloklinowego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Paź 2011, 19:14

Witaj.Ja jezdze Astra II i moge CI polecic ta wersje Opla plus instalacja gazowa,sekwencja.JA juz zrobilem 100tys, i pomimo kilku usterek,polecam
Łukasz
lu5asz
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
    W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...
    Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...