Opel Signum - czujniki parkowania, brak dźwięku

09 Lut 2017, 08:44

Witam, panowie jakiś czas temu znajomy podłączył mi czujniki parkowania, jakiś chiński no name. Na początku było niby wszystko ok, czyli po wrzuceniu wstecznego na sekundę włączał się dźwięk z tych czujników no i później przy przeszkodzie też normalnie działały. Obecnie mam tylko dźwięk przy przeszkodach, a w czasie wrzucania wstecznego nic nie "gra". W czym jest problem że na początku to działało a już nie działa ?
FFDP
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 06 1983
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam

11 Lut 2017, 15:41

Podejrzewam, że problem będzie w samym module od tych czujników. Chyba, że się go programuje 2 jakiś sposób, bo jest tego na rynku mnóstwo i nie dość, że są jakieś tam marki, to jest jeszcze pełno różnych modeli, których numery zależą od funkcji. To prawie tak samo jak z modułami alarmów. Poszukaj instrukcji do tego i być może dojdziesz dlaczego nie ma tego początkowego dźwięku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...