Opel Vectra 2002 czy fiat Grande Punto 2007?

20 Wrz 2014, 09:19

Witam panowie. Pytanie dla niektorych wyda się śmieszne ale co byście kupili? mam 13k do wydania i zastanawiam się czy kupić Vectre C 2002 1.8 LPG czy Grande Punto 1.4 2007? Proszę was tylko nie kierujcie się powszechną opinią że fiat to shit, każda marka ma swoje wpadki... Naczytałem się troche o tych fiatach i ludzie sobie je chwalą. Auto bardzo mi się podoba ma świetną sylwetkę. Dzięki z góry
rank1
Nowicjusz

Auto: audi

20 Wrz 2014, 15:26

Osobiscie ? to vectra c jeszcze ta z poczatku produkcji ma duzo wpadek ale jak ciebie stac to mozesz brac vectre wygodne przynajmniej . Ale fiat ma mniej wpadek w porownaniu z vectra c jak nie zalezy Tobie na tak duzym aucie to fiat.
vxz
Początkujący

Auto: focus
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Wrz 2014, 15:40

Ja osobiście sam zastanawiałem się nad Grande Punto i Honda Jazz. Z dwóch wymienionych przez Ciebie brałbym Fiata - jest dużo młodszy rocznikowo, ładnie wygląda, mała awaryjność oraz niedrogie części. Jest ciut mniejszy niż konkurent.
KomarRzeszow
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2008
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: narazie brak :)

20 Wrz 2014, 15:52

Co to w ogóle za porównanie? Przecież GP to auto miejskie a Vectra to auto klasyfikowane o dwa segmenty wyżej. Napisz, jak będziesz użytkować auto, roczne przebiegi etc. Wtedy będziemy mogli coś doradzić, na razie to przypomina jasnowidztwo
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Wrz 2014, 16:19

auto raczej do 70-30 miasto-trasa. Vectra fakt jest większa i być może wygodniejsza. Jak zrobie tym autem 25km dziennie to będzie huk! Jeśli chodzi o GP to czy ma ktoś może to auto z silnikiem 1.3 multijet? moc podobna co do tej benzyny 1.4 a szczerze powiem z silnikiem 1.3 tych aut jest dużo więcej... nie zależy mi na jakieś dużej mocy, byle dało się tym w miare wyprzedzać :)
rank1
Nowicjusz

Auto: audi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Nowy Opel Astra Sedan z Gliwic
    20 sierpnia 2012 o 6:00 rano, z taśmy produkcyjnej zakładu Opla w Gliwicach zjechała pierwsza Astra Sedan, dając tym samym początek seryjnej produkcji piątego z modeli wytwarzanych obecnie w zakładzie. Elegancki sedan, w ...