Opel vektra combi

05 Sty 2011, 16:02

witam,może ktoś miał podobny przypadek ,,,mam opel vectra b pobiera mi płyn chłodniczy i strasznie kopci,był u mechanika była wymiana uszczelki pod glowicą i szlif i jest jeszcze gorzej ,co mu dolega ,wiecie może co może być??
skorek
skorek321
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

05 Sty 2011, 16:31

Trudno powiedziec,najlepiej byłoby dac go na kanał i sprawdzic wszystkie elementy. Podaj jeszcze jaki masz silnik i rocznik samochodu.
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK

05 Sty 2011, 18:16

opel vectra B 2.0 , 2000r
skorek
skorek321
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

05 Sty 2011, 19:10

a sprawdziles dobrze czy nie masz gdzies wycieku???
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

14 Lip 2014, 19:01

Witam mam problem z Wektrą kupiłem 2a miesiące temu miało być tylko uszczelnienie odmy. Po uszczelnieniu odmy olej roszczelnił miskę oleju, pompę oleju.Uszczelniłem miski zdiołem odme z
pokrywy zaworów silnik pracował normalnie równo niepluł olejem ale jak się zagrzał to olej wylewał się przez otwór odmy w pokrywie i nadodatek dochodzą stuki z pod pokrywy zaworów właśnie z okolic otworu odmy Zmierzyłem ciśnienie na tłokach miał 190/200 psi
samochud kupiłem po pułrocznejwymianie olej
grek
Obserwowany

Auto: TOYOTA

14 Lip 2014, 20:28

Jesto wektra 1.8 16V benzyna z gazem
grek
Obserwowany

Auto: TOYOTA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...