Opinia- Hyundai

11 Kwi 2012, 11:53

Witajcie , jestem nowy i mam pytanko- co sadzicie od tej marce? Mam określony fundusz na nowe auto. Polecono mi Autoryzowanego Dealera Sławomira Michalskiego, co czy ktoś z Was kupował tu auto?.
tytoss
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 01 1996

11 Kwi 2012, 16:20

Marka sama w sobie bardzo okej. Widać ze bardzo się "europeizują" - samochody coraz bardziej przypominają niemieckie,na szczęście tylko technicznie i stylistycznie,ceny są na prawdę dużo lepsze ;)

Ja bym brał.
cezzar
Nowicjusz

Miejscowość: KIELCE
Prawo jazdy: 01 01 2001

11 Kwi 2012, 22:58

Ja od siebie dodam własne doświadczenia. Mam dwa Hyundai'e: 1. to Accent z 1999r 1,3 a drugi świeżo zakupiony ix20 1,6. Samo to, że zostałem przy marce dobrze wróży ale po kolei...

Accent kupiony został w salonie w Zamościu w grudniu 1999r. Nigdy nie było z nim problemów. Wymieniona została tylko żarówka H4 w jednym reflektorze i łożysko w kole i to wszystko przez prawie 13 lat co jest śmieszne dla mnie. Fakt wyglądem nie porywa ani jakościa plastików ale nie każdy na to patrzy. Prowadzenie też nie jest najlepsze. Ale jeśli chodzi o koszty to świetne auto, bo wymiany są standardowe (płyny, rozrząd) i zero awarii i wycieków. Oryginalny akumulator wytrzymał mi 12 lat!. Karoseria trochę rdzewieje.
ix20 zakupiony miesiąc temu w salonie Sabat w Lublinie z wyprzedaży rocznika. Jak narazie niewiele mogę powiedziec z racji mikroskopijnego przebiegu ale auto jest z bardzo bogatym wyposażeniem (wersja Comfort za 55,5k po rabacie) i w dodatku świetnie wygląda jak na auto tej klasy choć to kwestia gustu ;) Może nie będzie się prowadził tak dobrze jak europejska konkurencja ale nie wiele mu do niej brakuje.

Dodam, że auta tej marki zdobywają wysokie noty za bezawaryjność - szczególnie nowe modele na tle klasowych konkurentów i są na poziomie japończyków, a nawet je przewyżsają z racji prostej konstrukcji i nie skomplikowanych systemów. Nowe modele są również bezpieczne - prawie wszystkie maja po 5 gwiazdek od EuroNCAP. Problem korozji został wyeliminowany, a silniki są jednymi z najlpeszych na rynku pod względem trwałości.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Kwi 2012, 08:24

Drogi tytosss, jedz i zobacz, w odwiedzaniu jakiekolwiek salonu zawsze jest sens. Masz okazję dopytać , zobaczyć auto i przetestować. Nigdy nie dokonuj zakupów wirtualnych. Jedź i porównaj. Zależy jakiej klasy auta szukasz, te z serii B+ maja dość niską awaryjność, małe , zgrabne. Budowane na nowej płycie podłogowej, przykład i20, Co do salonu Michalskiego , osobiście nei znam , jedynie ze słyszenia, opinia dobra. Jeżeli ci polecono , idź. Nic nie tracisz
Jankis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1984
Auto: Honda Civic 2001

16 Kwi 2012, 11:04

Panowie - dziękuję. Szkoda, że nie wypowiedział się ktoś, kto miał kontakt z ludźmi z właśnie tego konkretnego salonu. Zawsze lepiej podpytać i wiedzieć, co sądzą inni no nie? :)
Z pewnością kupię Hyundaia i chyba właśnie u Michalskiego - byłem tu w ten weekend i mogę powiedzieć, że salon na poziomie. Jeździłem i30 z 2011 - wrażenia po - kupuję :)
tytoss
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 01 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motor Show 2012 / relacja
    Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...