Witam wszystkich!
Mam mały dylemat na temat opłat tegoż pojazdu. I nie wiem co z tym fantem zrobić. Sprowadziłem auto z Niemiec na lawecie za 2.500 euro. Tylko że ma ono uszkodzona skrzynie biegów (automat). Doszły mnie słuchy że za auto uszkodzone płace niższą akcyzę. I teraz nie wiem jak to ugryżć. Czy ktos mi poradzi co z tym fantem zrobic a żeby zapłacić nizszą akcyze?
I dodam ze nie wiedziałem gdzie napisac w jakim dziale. jesli zły dział obrałem to prosze moderatora o przeniesienie w odpowiedni dział do tego. Pozdrawiam.
antek124 napisał(a): Doszły mnie słuchy że za auto uszkodzone płace niższą akcyzę.
Tak mozesz zaplacic mniejszą akcyzę po warunkiem ze bedziesz miał dokument ktory potwierdzi fakt wystapienia awarii w tym samochodzie-ocena rzeczoznawcy...
W innym przypadku nikt z Tobą nie będzie na ten temat chciał rozmawiać....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
Ja to pierwszy raz w zyciu to bede robic. Więc nie wiem jak to ugryć. Jutro mam do mechanika a żeby odebrac auto. Auto po naprawie i zaspieał mi 4000 tysia za wszyastko. To juz chyba za póżno bedzie na rzeczoznawce. No nie?
Kierowanie z tylnego siedzenia - backseat driver Niechciane komentarze i wskazówki czy ostentacyjne wzdychanie z niezadowolenia – to typowe zachowania osoby, którą po angielsku nazywa się "backseat driver", co oznacza kierującego z tylnego siedzenia. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.