Pajero 2,8TD '97 -wymiana amortyzatorów

06 Lut 2010, 20:51

Witam,
Planuję wymianę amortyzatorów z regulowaną twardością na zwykłe. W związku z tym moje pytanie. Jak wygląda procedura wymiany takich amortyzatorów na zwykłe. Czy jest z tym dużo problemów i jakie marki amortyzatorów polecacie do tego modelu.

Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi.
afro85
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

06 Lut 2010, 22:12

marki to ju z jak stryjenka woli droższe lepsze tańsze gorsze :D
osobiście polecił bym Dobinsona ewentualnie OME ( :mrgreen: ale jestem stronniczy :mrgreen:
z wymianą nie ma problemu odkręcasz stare zdejmujesz wtyczki od regulacji (głowiczki) zabezpieczasz żeby nie "dydały" i zakręcasz nowe amory robota na godzine (o ile wszys :wink: tkie śruby odkręcą się bez problemu i nic nie urwiesz :mrgreen: ) ogólnie amory są plug&play odkręcasz stare przykręcasz nowe po problemie
problem jak chcesz założyć amor skrętu, miś nie ma mocowań :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

06 Lut 2010, 22:15

pocieszny napisał(a): robota na godzine (o ile wszys :wink: tkie śruby odkręcą się bez problemu i nic nie urwiesz :mrgreen: )

chciałbyś :mrgreen:
sbb
Początkujący

Miejscowość: posen

06 Lut 2010, 22:22

sbb napisał(a):
pocieszny napisał(a): robota na godzine (o ile wszys :wink: tkie śruby odkręcą się bez problemu i nic nie urwiesz :mrgreen: )

chciałbyś :mrgreen:
oj no daj mu szanse może ma nie zardzewiałe :mrgreen:
BTW ostatnio przybył pan z odgitymi amorami :mrgreen: nie widział różnicy jazdy z i bez amorów :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

06 Lut 2010, 22:29

pocieszny napisał(a):BTW ostatnio przybył pan z odgitymi amorami :mrgreen: nie widział różnicy jazdy z i bez amorów :mrgreen:

siła przyzwyczajenia
:mrgreen:
sbb
Początkujący

Miejscowość: posen