Peugeot 207 zawieszenie

17 Sty 2014, 19:37

Witam wszystkich.
Jestem mało obeznany w tym temacie.
1)Czy w peugeocie 207 1.6HDI można wyregulować ustawienie koła z przodu obecnie jest ujemne ? (dół jest wysunięty na zewnątrz, a góra się kładzie na auto ).
Druga strona auta jest w porządku (P), tylko z jednej strony ( L ) jest coś nie tak. Właścicielem jestem od niedawna i dlaczego tak jest nie wiem.
2) Czy można to wyregulować czy trzeba będzie coś wymienić?
użytk0wnik
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 2010
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam
Silnik: brak
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna

18 Sty 2014, 11:22

Prawdopodobnie chodzi ci o zbiezność? Myślę, że się powinno dać. Wcześniej jednak podjedz tam, gdzie robią zbieżność ( najlepiej elektronicznie ) i powiedz o co ci chodzi. Zanim zaczną robić cokolwiek, to mechanik sprawdzi luzy, które moga wyeliminować ustawienie zbiezności. Powie ci co trzeba wymienić. I potem do niego wrócisz ( albo on ci to zrobi ) i będzie ustawiana zbieznosć. Poproś o wydruk.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Sty 2014, 17:17

użytk0wnik napisał(a):1)Czy w peugeocie 207 1.6HDI można wyregulować ustawienie koła z przodu obecnie jest ujemne ? (dół jest wysunięty na zewnątrz, a góra się kładzie na auto ).
Myślę ze biega Ci o regulacje pochylenia kół... :?: :?: Z tego co wiem to nie.Myślę ze coś moze być krzywe/amortyzator,zwrotnica/lub było naprawiane/np.wahacz/.Jezeli został zamontowany od innego modelu/np.dłuzszy-koło dołem ucieka na zwenątrz czyli idzie w minus/Zalecam komputerowy pomiar geometrii całego pojazdu ale u ludzi którzy maja w tym temacie pojęcie.
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014