Peugeot 406 - zapalajaca sie kontrolka silnika

27 Sie 2014, 00:00

Witam
mam problem ze swoim Peugeotem 406 2,0 benzyna 132 KM rok 1996 mianowicie przy pierwszym uruchomieniu i chwilowym postoju silnik zaczyna nierówno chodzic i zapala sie kontrolka silnika ale po dodaniu gazu i przełączeniu na LPG kontrolka gasnie i wszystko sie normuje. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Instalacja gazowa to Brc już była w tym samochodzie jak go kupiłem. Wydałem juz sporo na szukanie tego problemu już u nie jednego mechanika byłem i nadal nie wiem co się dzieje . Prosiłbym od jakieś porady bo nie wiem już gdzie szukac przyczyny i pomocy.
Pozdrawiam
Pykacz
Obserwowany

Auto: Brak
Rok produkcji: 2000

27 Sie 2014, 00:50

A co Ci magicy Ci sprawdzali??? Co wypluł na błędach (jeśli błędy nie były odczytane to zrób to w najbliższym czasie)???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

27 Sie 2014, 09:15

Powymieniali : świece, cewke zapłonowa, silniczek krokowy, ostatnio wyczyścili pompę paliwa i wymienili filtr paliwa . w instalacji lpg wymieniłem reduktor i wszystkie filtry. Jak byłem u jednego mechanika to na komputerze pokazał mu się bład : zła regulacja mieszanki czy jakoś tak, ostatnio jak byłem u jeszcze jednego mechanika to powiedział ze te błedy ktore mu sie pokazały to nie jest przyczyną tego objawu. Cieżko u mnie w okolicy znaleśc elektryka z komuterem po moj samochod bo mam stare szerokie wejscie i albo nikt nie ma takiego wejscia albo liczą jak dwa razy wiecej.
Pykacz
Obserwowany

Auto: Brak
Rok produkcji: 2000

31 Sie 2014, 11:46

Nie wiem skąd jesteś, ale jak z Małopolski to możesz zajrzeć do Motomagic. Myślę że spokojnie odnajdą przyczynę bo sam pojechałem do nich z padniętą elektroniką (a w zasadzie facet mi na lawecie zawiózł do nich auto) i dali rade.
berent
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...