Pierwsze Autko

18 Wrz 2008, 18:59

Witam serdzecznie wiem ze ten temat byl wiele razy juz poruszany ale chcialbym zebyscie mi pomogli. Poniewaz chce kupic autko do 6000 zl ... nie moge sie zdecydowac pomiedzy VW Golfem 3 a Honda Civic 5 gen... czy byscie mogli mi doradzic ktore lepsze?? ... wady,zalety itp...itd...
janczes90
Nowicjusz

18 Wrz 2008, 19:03

honda - mniej pali przy lepszych osiągach (porównując podobne pojemnościowo silniki), mniej awaryjna, troszeczke mniej "oklepana"

VW - większy, części trochę tańsze i trochę większa dostępność używek (chociąż nie zawsze)

to tak po krótce, napisz jakie są twoje kryteria - chcesz żeby był duży czy mały, szybki czy ekonomiczny albo i szybki i ekonomiczny najlepiej :lol: itd
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

18 Wrz 2008, 19:06

Ja bym był za hondą.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Wrz 2008, 19:10

kolego zobacz również moje typy - ja też szukam autka do 6000 :

Corolla 1.6
Colt 1.6

Może coś z tych jeszcze ?
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Wrz 2008, 19:55

bbr86 napisał(a):honda - mniej pali przy lepszych osiągach (porównując podobne pojemnościowo silniki), mniej awaryjna, troszeczke mniej "oklepana"

VW - większy, części trochę tańsze i trochę większa dostępność używek (chociąż nie zawsze)

to tak po krótce, napisz jakie są twoje kryteria - chcesz żeby był duży czy mały, szybki czy ekonomiczny albo i szybki i ekonomiczny najlepiej :lol: itd

No wlasnie najlepiej zeby byl szybki i ekonomiczny , wolalbym zeby byl mniejszy najlepiej hatchback
janczes90
Nowicjusz

18 Wrz 2008, 20:19

Ja bym bez wahania brał hondę. Jest to świetne auto dla początkującego kierowcy
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L 450h - test spalania
    Ten bogato wyposażony, luksusowy SUV imponuje niskim zużyciem paliwa. Zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę, że testom poddano największego SUV-a w gamie japońskiej marki na europejskim rynku – do tego w dłuższej i wyższej ...

18 Wrz 2008, 20:21

też uważam że honda to dobry wybór - tylko trzeba uważać przy zakupie bo lubią trochę przyrdzewieć tu i ówdzie :lol:
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Wrz 2008, 20:43

bbr86 napisał(a):tylko trzeba uważać przy zakupie bo lubią trochę przyrdzewieć tu i ówdzie :lol:

Oczywista sprawa ;) no i wiele może być nieco "zarżniętych", bo sporo młodych osób takimi jeździ
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Wrz 2008, 20:47

otóż to - kupowanie od przysłowiowego "małolata" to zawsze wielkie ryzyko - nie mówię, że zawsze ale najczęściej - no i wystrzegać się egzemplarzy tuningowanych, co seria to seria
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Wrz 2008, 20:47

a co sadzicie na temat BMW E36 ??
janczes90
Nowicjusz

19 Wrz 2008, 22:34

Świetny wygląd, szpan oraz wysokie koszty utrzymania i dużo zarżniętych egzemplarzy - to tak pokrótce ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Wrz 2008, 10:41

E36 bardzo fajny samochód, ale musz się zgodzić z Martoro. Jednak nie zniechęcaj się do końca, zadbane też się trafiają. Jednak trzeba zapłacić, za 6k raczej się nie uda.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Wrz 2008, 19:06

nie e36 za 6k nie ma szans żeby była w jako takim stanie
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika