Pierwsze auto do 5tyś

06 Gru 2014, 18:45

Nie odrzucaj astry . Ta którą wkleiłes wyglada nieźle i cena tez ok . Astra jest autem z prostymi rozwiązaniami , a takie sa zazwyczaj najlepsze . Części tanie aż do bólu . To samo można powiedzieć o punto 2 . Jeśli nie chcesz by awaria samochodu zrujnowała Ci portfel , bierz astrę albo właśnie puncioka .306 z linku też niczego sobie , nad astrą i puntem napewno góruje lepszą blacharką natomiast jest od nich gorszy pod względem zawieszenia . Możesz jeszcze popatrzeć na citroeny xsara .
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

06 Gru 2014, 19:05

TFSI napisał(a):Nie dziwie sie ze nikt nie zadzwonil skoro byly beznadziejne zdjecia i cena z kosmosu za taka padline..

Po czym wywnioskowałeś że padlina, bo nie było kapselków na felgach??? A może plak na oponkach będzie ok... :?:
Typowe gadanie laika którego podniecają te drętwe opowieści dziwnej treści.
dzida pisałem Ci o filozofiach więc już widzisz o co chodzi?

Asterka ma:

- nowy rozrząd
- nową pompę wody
- nowe mocowania amorów przód
- prawie nowe amory (około 20tyś.km.)
- alternator po regeneracji

I pewnie jakieś jeszcze pierdoły których nie pamiętam.
Autko ma rysy i dwie wgnioty, oraz rdzę w kilku miejscach... całość do wyprowadzenia za około 700zł jeżeli ktoś się uprze.
Więc jeżeli ktoś normalny zaproponowałby mi 1,5k pewnie bym sprzedał.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

06 Gru 2014, 19:14

Co jak co ale do zdjęć sie nie przyłozyłeś . Wyszły jakbyś chciał coś ukryć . Astra to popularne auto , więc Twoje poprostu zginęło w tłumie . Z tych zdjęć nic nie można wywnioskować .
marco84
Początkujący

06 Gru 2014, 19:24

No tak przecież kolega szybki wie wszystko najlepiej,zawsze ma racje,japońce najlepsze a reszta to dno.. idz sie spuszczać do piaskownicy a nie tutaj..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Gru 2014, 19:33

TFSI napisał(a):No tak przecież kolega szybki wie wszystko najlepiej

a kto tak powiedział??
Ja mówię o konkretach i tyle w temacie.
TFSI napisał(a):japońce najlepsze a reszta to dno.

Autor tematu podał trzy auta i tylko napisałem o oplu więc przeczytaj a później się wtrącaj... a pozostałe nie były Japońcami więc może uznałeś że wcześniej wymieniony pug i fiat przybyły z Japoni. :ok:
TFSI napisał(a):idz sie spuszczać do piaskownicy a nie tutaj..

Poziom Twoich wypowiedzi jest dosyć konstruktywny na 100% coś pomoże w temacie...

Nie chcę być gołosłowny dlatego zapraszam autora tematu do wizyty, jezeli kolega nie sprzda tego okropnie sfotografowanego opla to znajdzie się coś innego.

marco84 napisał(a):Co jak co ale do zdjęć sie nie przyłozyłeś . Wyszły jakbyś chciał coś ukryć . Astra to popularne auto , więc Twoje po prostu zginęło w tłumie . Z tych zdjęć nic nie można wywnioskować .

Już nie chce mi się dyskutować czy ładne zdjęcia czy nie ładne... w/g mnie są nieładne ale przedstawiające stan zewnętrzny bez koloryzacji.

Hmmm później się znowu pojawi temat handlarzy i tego co robią z biednym kupującym... :D

Generalnie zaproponowałem autorowi pomoc w znalezieniu auta w Wawie i tyle ... jak będzie chciał to skorzysta jak nie to też ok. :)
szybki
Moderator - Tuning

06 Gru 2014, 19:36

szybki napisał(a):A czytasz co nie co (na ty forum) jak właściciele asterki 1,4 8V podsumowują jazdę tym autem ???
Wiem oni też kłamią bo ty miałeś asterkę i nic nie widziałeś...

Wiem jak jedzie 1.4 8v, wiem, że nie jedzie bo miałem.
A co do sprzedaży astry to podam jeden z moich przykładów:
Zdjęcia
Z założenia miała pojeździć 2 miesiące. Kupiona za 1200zł. Po 2 miesc psiknąłem a'la bitexem progi, przepolerowałem lakier na szybko woskiem koloryzującym, zainwestowałem 2,5zł w choinkę zapachową, trochę plaka na zderzaki i deske rozdzielczą...zajęło mi to może ze 3 godzinki :mrgreen:
Sprzedała się w max 3 dni, już dokładnie nie pamiętam jakoś za 2500zł +- 100zł.
Telefon dzwonił co chwilę mimo, że astra wieloodcieniowa i pewnie nie raz szpachlowana ale sprawna ;)
Zdjęć drugiej astry, akurat tej blacharsko idealnej już niestety nie posiadam bo przepadły wraz z awarią dysku :( ale sprzedała się jeszcze szybciej od tej.
Jest wiele samochodów lepszych od astry i nie ma co tu się spierać. Jednak patrząc czysto praktycznie to ciężko za grosze znaleźć coś tańszego w utrzymaniu.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MITSUBISHI Concept GR-HEV pickup z napędem hybrydowym
    Od początku prac badawczo-rozwojowych nad elektrycznymi rozwiązaniami transportowymi w 1966 roku działania firmy Mitsubishi Motors Corporation wynikały z przekonania, że pojazdy z napędem elektrycznym powinny z czasem stanowić ...

06 Gru 2014, 19:42

Dobra panowie koniec off top :mrgreen: każdy ma własne zdanie i należy je szanować
TFSI napisał(a):idz sie spuszczać do piaskownicy a nie tutaj
uważaj na słowa bo pójdzie ostrzeżenie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

06 Gru 2014, 19:47

kirin88 napisał(a):
Jest wiele samochodów lepszych od astry i nie ma co tu się spierać. Jednak patrząc czysto praktycznie to ciężko za grosze znaleźć coś tańszego w utrzymaniu.

No właśnie o te grosze chodzi... jeżeli widzę astrę za grosze to ok... ale jak widzę za około 4k no to są dalej grosze tylko że w tych przedziałach groszy można już szukać coś innego.

P.S.

Generalnie wróciłeś do meritum rozmowy i tego co ja powtarzałem że astra jest warta około 2k w zależności od stanu. Jak stan będzie ok. to minimalnie więcej a jak nie ok. to mniej. Twoje ogłoszenie chyba to dobrze obrazuje.
szybki
Moderator - Tuning

06 Gru 2014, 19:49

W ramach przerwania off topa :D
Zerknij na ten samochód:
[link do oferty na Olx wygasł] demon szybkości to nie jest ale wygląda zdrowo i spali niewiele.Cena pewnie do dużej negocjacji jak to bywa w przypadku roverów.
Ten też wygląda przyzwoicie choć spalanie będzie zauważalnie wyższe:
[link do oferty na Olx wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

06 Gru 2014, 19:53

kirin88 napisał(a):Ten też wygląda przyzwoicie choć spalanie będzie zauważalnie wyższe:
[link do oferty na Olx wygasł] ... 9c7a17aec2

No i zobacz gdzie tu tego roverka porównywać do astry 1,4 8v :mrgreen: :?:
szybki
Moderator - Tuning

06 Gru 2014, 19:55

Jakbym był na kupnie auta do 5 tys , to nawet w tym momencie pojechałbym obejrzeć tego drugiego rovera .
marco84
Początkujący

06 Gru 2014, 19:57

To można poszukać niemieckiej Astry..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Gru 2014, 20:04

Koniu napisał(a):To można poszukać niemieckiej Astry..
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł] ... 56628.html

No właśnie i teraz niech Ci co tak po mnie jechali zobaczą ile kosztują inne auta i porównają do tej polskiej 1,4 v8 :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

06 Gru 2014, 20:36

Szybki - dzięki za propozycje ale do Wa-wy za daleko mam trochę, chce coś znaleźć w okolicach do 100km od Stalowej Woli.

Jak jest z tymi Roverami ? Nie są drogie w utrzymaniu ?

Chce auto które będzie tanie w utrzymaniu, max silnik 1.6. Nie musi być mega szybki, byle jeździł i się nie psuł. Nie musi być duży, nie musi być 5-cio drzwiowy. Mile widziana klima, a instalacja LPG nie jest mi potrzebna, bo głównie krótkie trasy będę robił.

Raczej pojadę na tygodniu i oglądne ze znajomym mechanikiem tą astre i 306, chyba że macie coś ciekawszego z okolic Stalowej Woli do 5k
szymek6786
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 1996
Auto: Nie mam

06 Gru 2014, 20:41

szymek6786 napisał(a):Szybki - dzięki za propozycje ale do Wa-wy za daleko mam trochę, chce coś znaleźć w okolicach do 100km od Stalowej Woli.

Spox, jak nie wyjdzie w Twoich okolicach to wpadaj... sądzę że coś się znajdzie w Warszawie.

P.S
Od Radomia masz fajną traskę :ok:
szybki
Moderator - Tuning