Podejrzanie tania Kia Sportage

30 Lip 2016, 10:10

Witam,
przymierzam się do kupna Kii Sportage i od dłuższego czasu śledzę ogłoszenia w tej sprawie. Dzisiaj rano znalazłem coś takiego

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i biorąc pod uwagę wyposażenie i ten "gwarantowany przebieg" dziwi mnie cena. Patrząc na zdjęcia wydaje mi się, że z prawej strony przy drzwiach pasażera jest lekko porysowana, ale nie widzę innych wad - być może z braku doświadczenia z tym modelem. Czy ktoś ma jakiś pomysł, czemu to auto jest w takiej cenie?
azupak
Obserwowany

Auto: Ford Focus 2
Rok produkcji: 1923

30 Lip 2016, 11:56

Niespecjalnie się znam, ale auto wygląda jakoś "stary design". Ja bym poprosiła o numer VIN i sprawdziła w necie co tam piszą o tym autku. Nie sugeruj się moją opinią, bo są tu mądrzejsi ode mnie, ale nie zaszkodzi sprawdzić:) Zazwyczaj sprzedawcy podają ten numer w ogłoszeniach, jeśli nie widzą powodu by go ukrywać;)
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna

30 Lip 2016, 13:56

Tania nie tania, bo z jednej strony niski przebieg i 2010r. ale to jednak II generacja jeszcze
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Lip 2016, 14:13

Niestety ja nie mam dobrych doświadczeń w sprawdzaniu takich młodszych, z takmi niskimi przebiegami, ostatnie 3, które sprawdzałem miały orzeczone szkody całkowite. A i10 rocznik 2011, którą sprawdzałem parę tygodni temu była wymeldowana bodajże w 2013 - po części stąd też taki niski przebieg miała (coś koło 15 000 km o ile dobrze pamiętam), bo tyle stała.
A tutaj nawet nie wiadomo skąd samochód przyjechał, od kogo, itd. - a sprawdzenie VINu to rzecz podstawowa (osatnio była Mazda 6 GH rocznik 2008 za 28 000 zł - cena nierealna ... a się okazało, że Anglik po przekładce, do tego z przekręconym przebiegiem - pozdrawiamy Turbo Kamerę ;)).
Tutaj - tak jak dzida pisze, jakaś kosmicznie tania ta Kia nie jest, ja bym się bardziej bał ... tego przebiegu (jego historii).
tomekdk