Pomóżcie w wybiorze silnika Audi A3

20 Sie 2009, 14:51

Swoje 20VT zamieniłbym tylko na jedno Audi... RS4 (sedan) tylko i wyłącznie nie zamieniłbym go na żadne inne :mrgreen:
I dobrze nie chcecie nie kupujcie FIAT-a ...Dzięki temu te auta nie byly nie są i pewnie nigdy nie będą wieśniackie...Dlatego właśnie kupiłem FIATA a nie stare BMW czy Golfa
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

20 Sie 2009, 23:04

Kolega z A4 o którym pisałem wcześniej , zanim założył do tej A4 z 1,8T zrobił w kilku miejscach wywiad na temat pracy tego silnika z turbiną na gazie i zawsze dostawał odpowiedz,że nie ma z tym silnikiem żadnych kłopotów jeśli chodzi o współpracę z instalacją sekwencyjną LPG. Założył więc taką i jezdzi bez najmniejszego problemu,spalanie ma ok i jest super zadowolony... chociaż dziennie robi jakieś 140km...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Sie 2009, 23:12

Jak dla mnie to możecie założyć gaz i do Supry 600-konnej... Potem nie płaczcie że silnik wam przygasa, nie trzyma obrotów, traci moc itp.
Do jazdy po mieście kup sobie malucha a na dłuższe trasy AUDI i będzie wporządku... :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Sie 2009, 02:18

Daro20VT napisał(a):Swoje 20VT zamieniłbym tylko na jedno Audi... RS4 (sedan) tylko i wyłącznie nie zamieniłbym go na żadne inne :mrgreen:
I dobrze nie chcecie nie kupujcie FIAT-a ...Dzięki temu te auta nie byly nie są i pewnie nigdy nie będą wieśniackie...Dlatego właśnie kupiłem FIATA a nie stare BMW czy Golfa

heh...nie stać cię na bmw to kupiłeś fiata. jak będziesz miał okazje to przejedz się bmw z dużym silnikiem to zobaczysz że zmienisz zdanie. trafi się kilku buraków w bmw ale nie wszyscy bo większość małolatów kupuje bmw żeby poszaleć dobrym i szybkim autkiem. za te pieniądze co zapłacą za bite bmw nie kupią nic czym można byłoby poszaleć z kolegami lub wyrwać jakąś ,,blondynkę''. a są jeszcze tacy co kupują ten samochód bo im się bardzo podoba i nie patrzą na to że są postrzegani jako wieśniaki.

pzdr
Polska rzeczywistość:
licznik do tyłu i w ludzi.
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Madryt

21 Sie 2009, 09:57

Nie stać mnie? Fiata kupiłem za 30 00 tyś PLN i kolejne 10 000 w niego wkładam żeby był jeszcze lepszy...
FIAT COUPE to auto dla ludzi z klasą nie dla gówniarzy i prostaków... Podobnie jak Alfa Romeo... Nie chciałem żadnego padłego kolejnego BMW czy GOLFa... W grę wchodziły jeszcze Ople, Hyundai, Alfa Romeo... Ale zobaczyłem piękne FC na allegro i wiedziałem że to będzie ten samochód.
Żal czytać takich wypowiedzi jak twoja " Nie stać cię"... Jak bym jeździł Trabantem to co też byś powiedział że mnie nie stać ?!
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Sie 2009, 12:55

posiadacze fiata myślą że osoby jeżdżące bmw to wieśniaki a natomiast ci z bmw myślą że was nie stać na nic innego. nie pisz mi tu kolego nic więcej o wieśniakach to ja nie będę pisał że cię nie stać. bo takie stereotypy to sobie wsadź głęboko.
a tak poza tym kupiłeś niby zajebistego fiata za 30 tys i jeszcze musisz w niego włożyć 10 tys.
żal.pl
Polska rzeczywistość:
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus zwycięża w stolicy elektromobilności
    Po raz 8. z rzędu Lexus zwyciężył w norweskiej edycji badania satysfakcji klientów Autoindex. Mieszkańcy tego europejskiego kraju, który w największym stopniu postawił na elektromobilność najlepiej ocenili samochody ...

21 Sie 2009, 13:21

Wkładam w niego 10tyś nie w celach naprawczych lecz po to żeby był jeszcze trochę szybszy, trochę mocniejszy i żeby przyjemniej i lepiej się nim podróżowało...
NIE TYLKO kierowcy FIAT-a myślą że BMW to wieśniackie auta... Szczerze mówiąc mamy głęboko wasze zachowania na drodze... Przynajmniej ja... Tak jak ostatnio podjeżdża obok mnie na światłach gościu E36 chyba 325i i dodaje gazu i ją tam do odcinki i myśli że na mnie to robi wrażenie... Ja ruszyłem spokojnie a on w piz*** tej Bemce a potem myśli ze objechał FIAT-a kiedy ja nawet nie wcisnąłem 1/2 pedału gazu... To jest prawdziwy żal
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Sie 2009, 15:18

Spokojnie sie nie kłucie każdy ma jakieś swoje zdanie ale niech je zachowa dla siebie a nie wali prosto z mostu...
że ten to taki bo ma taki samochód a ten to taki bo taki ma samochód kazdy kupuje samochód taki jaki jemu sie podoba i nie powinien patrzec na innych ludzi co sadzą (bądź sie wypowiadac na innych:P) o tym co jeżeli jakimś samochodem Fiatem Mesiem Betą czy Audi albo VW.

wiec polecacie 1,8T ale bez gazu :) dziękuje za info

a może macie jeszcze jakieś propozycje wogóle innych samochód który byście polecili ;>?? jak macie to piszcie z góry dziekuje
stefan_90s
Nowicjusz

Miejscowość: z nikąd

21 Sie 2009, 15:28

Nmzc... Jak kupisz dobry egzemplarz i będziesz o niego dbał odwdzięczy ci się bezawaryjną jazdą... Pozdrawiam
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Sie 2009, 01:09

Daro20VT napisał(a):Wkładam w niego 10tyś nie w celach naprawczych lecz po to żeby był jeszcze trochę szybszy, trochę mocniejszy i żeby przyjemniej i lepiej się nim podróżowało...
NIE TYLKO kierowcy FIAT-a myślą że BMW to wieśniackie auta... Szczerze mówiąc mamy głęboko wasze zachowania na drodze... Przynajmniej ja... Tak jak ostatnio podjeżdża obok mnie na światłach gościu E36 chyba 325i i dodaje gazu i ją tam do odcinki i myśli że na mnie to robi wrażenie... Ja ruszyłem spokojnie a on w piz*** tej Bemce a potem myśli ze objechał FIAT-a kiedy ja nawet nie wcisnąłem 1/2 pedału gazu... To jest prawdziwy żal

dlaczego porównujesz najmocniejszego fiata do średniej bemki? życzę powodzenia jak staniesz np e36 m-power. i to wcale nie jest żal tylko miałeś trochę koni więcej. stary myśl sobie co chcesz, pisz sobie co chcesz ale nie obrażaj pozostałych forumowiczów.

pzdr
Polska rzeczywistość:
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika