PRAWO JAZDY - wiek

Od ilu lat prawo jazdy?

19
29
55%
16
24
45%
Razem głosów : 53

24 Sty 2008, 01:09

JA jestem za wiekiem 16 lat. Pozatym powiem wam, ze wiek tutaj nie gra roli, bo praktycznie moze byc calkowicie niedojrzaly i niieodpowiedzialny 19 -latek, a dojrzaly 16-latek, lub na odwrót.
Powinno byc tak, ze 16 -latek zda prawo jazdy, to do 18 roku zycia bedzie musial jezdzic z osobą doroslą. Za nadmierną predkąsc, prawko odraczane do 21 roku zycia - jezdzili by przepisowo, nie ma bata :)
FSOManiak
Początkujący

Miejscowość: Podlasie

02 Lut 2008, 13:01

jak dla mnie dla lepszego obycia z samochodem od 16 roku, ale przez pierwsze 2 atka tylko z ossoba posiadajaca prawko od np.10 lat
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

04 Lut 2008, 01:11

Zdecydowanie 16 to za młody wiek na prawo jazy. Popieram 19 lat.
Bluecard88
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Lut 2008, 12:36

co za osioł robił tą ankietę?:) (Z całym szacunkiem)
18 lat zapomniałeś wstawić. Jest dobrze, tak jak jest obecnie. 18 lat to wiek, w którym zaczynamy brać sprawy w swoje ręce. Musimy odpowiadać za swoje czyny.
Jaką kontrolę będzie miała osobda z prawkiem od np. 10 lat nad 16-letnim dzieckiem, które przestraszy się otaczającego go zgiełku i zamiast np. awaryjnie hamować, zakryje twarz rękoma i podkurczy nogi? NIESPRAWNY RĘCZNY?? ...
Niee definitywne NIE dla PRAWA JAZDY W WIEKU 16 lat.
Wystarczy, ze widze 16 latków na tych swoich super szybkich motorynkach i skuterach, zamykających licznik... :> nie twierdzę także, że niektórzy nie są na tyle dojrzali, by mieć prawko w wieku 16 lat, bo znam i starszych ode mnie co zamykają licznik w swoich autach na drodze publicznej, sprawiając olbrzymie zagrożenie dla innych użytkowników drogi. Powtarzam w wieku 16 lat NIE dla Prawa jazdy, TAK dla Counter-Strike'a ;)
_______________Przepraszam za wszelaki flame i niezrozumiałą wypowiedź.:)_____________
jazda
Nowicjusz

13 Lut 2008, 13:50

jazda napisał(a):co za osioł robił tą ankietę?:) (Z całym szacunkiem)
18 lat zapomniałeś wstawić

To jest ankieta, jak powinno być wg twórcy postu a nie jak jest, więc wydaje mi się, że specjalnie nie ma tutaj 18 lat.

jazda napisał(a):Wystarczy, ze widze 16 latków na tych swoich super szybkich motorynkach i skuterach, zamykających licznik... :> nie twierdzę także, że niektórzy nie są na tyle dojrzali, by mieć prawko w wieku 16 lat, bo znam i starszych ode mnie co zamykają licznik w swoich autach na drodze publicznej, sprawiając olbrzymie zagrożenie dla innych użytkowników drogi.

Więc z tego co piszesz nie ma reguły na to i jest to prawda, gdyz znajdziesz odpowiedzialnego 16 latka, a zupełnie przeciwnego do niego 19latka
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

16 Lut 2008, 19:42

19 lat a może nawet troche więcej.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter 4MOTION z napędem firmy Achleitner
    Volkswagen Samochody Użytkowe wyposażył w tym roku swój największy model "Crafter 4MOTION" w napęd na wszystkie koła. Duża masa Craftera z ładunkiem wymagała zastosowania specjalnej konstrukcji napędu. Skorzystano ...

17 Lut 2008, 19:42

Jeśli chodzi o doświadczenie,to nabiera się go całe życie,niezależnie od wieku rozpoczęcia jazdy. Poza tym dobrym rozwiązaniem byłoby np. od 16 lat,ale do 19 roku życia jazda samochodem tylko i wyłącznie pod opieką rodzica.

Zgadzam się z kolegą wtedy by tak nie szaleli po drogach , a nabierali by wprawy i doświadczenia
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko