Problem z Instalacją PRINS

26 Lut 2012, 12:20

Witam. Mam taki problem z instalacją ... Samochód ładnie cykał na gazie mało palił a w tym momencie zrobiło sie takie coś. Zalałem jakieś 20 litrów gazu i wyjechałem ze stacji. Przy Uruchomieniu samochodu następnym razem samochód nie przeznaczał na gaz tylko pika że koniec gazu. Zatankowałem jeszcze raz i ponownie to samo samochód nie przełączał na LPG tylko pika że koniec gazu. Co jest nie tak bo u mnie w mieście jest jeden gazownik i się nie zajmuję tą instalacją

Może ktoś wie kto naprawia instalacje PRINS w okolicach Bielsk Podlaski, Białystok, Hajnówka, Siemiatycze, Łapy??
MiszkaBBI
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 02 2010
Auto: Opel Vectra B

09 Mar 2012, 19:55

Masz problem,gdyż instalki Prins u nas mało kto ogarnia(oprogramowanie),czasami trzeba pokonać kilkaset km. by kogoś takiego znaleźć.Tutaj, pierwsze sprawdź filtr gazu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Mar 2012, 20:34

Zauważyłem jeszcze jedno, auto przełącza na gaz gdy jest sucho tzn gdy jest mróz słońce i jest suche wszystko, gdy jest wilgoć lekki deszcz itp nie przełącza..... dopiero jak przejadę parę km to przełączy
MiszkaBBI
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 02 2010
Auto: Opel Vectra B

14 Mar 2012, 14:32

Czyli wychodzi na to,że wilgoć daje popalić
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Kwi 2012, 15:54

Polecam namiar na firmę Poterek, która zajmuje się instalacjami prinsa. Dziś byłem, totalna profeska, konkretna diagnoza, rzetelne sprawdzenie instalki, wtrysków, etc. Wiem, że mam do regeneracji/czyszczenia wtryski, a nie że muszę je wymienić, jak to rzekł mi jeden "mądry" pan z firmy, gdzie montowana była instalacja.

Kontakt do Pana Michała Poterka 509 879 642

POLECAM, naprawdę fachowa pomoc.
seeker
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Toyota GT86
    Sportowe coupé Toyoty zdobyło wielką sławę jako samochód dający ogromną frajdę z jazdy, który jednocześnie nie kosztuje majątku. Wersja kabriolet z pewnością przysporzyłaby dodatkowych fanów tylnonapędowej ...