REKLAMA
Witam!
Mam problem z moim oplem omegą, którego dosyć niedawno kupiłem.
Opel jeździł dobrze ale ostatnio zaczął przerywać na benzynie (na gazie wszystko ok)
Od kilku dni miałem problem z jego odpaleniem kiedy był ciepły więc myślałem, że może być to problem z pompą wtryskową, ale nie jestem pewny. Wczoraj niespodziewanie nie odpalił nawet na zimnym silniku. Niestety nie mogę odpalić go na gazie gdyż przełącza się automatycznie przy 2 tys obrotów. Dodam jeszcze, że spalanie jest troszkę większe niż powinno. Nie mogę się niestety podpiąć pod komputer, bo nie wykrywa go żaden program...Wymieniłem pompę paliwa i nie pomogło. Niestety mój mechanik zawiódł mnie już któryś raz z kolei przez co znudziło mi się wydawanie niepotrzebnie kasy a jednak omega troszkę jej ciągnie. Proszę o pomoc co mogę zrobić co próbować. Jeśli można by prosić to chciałbym dostać propozycję z opisem naprawy ze zdjęciami (oczywiście jeżeli nie byłby to problem). Pomóżcie, znudziło mi się wydawanie pieniędzy w błoto!
NIE WSPOMNIAŁEM JESZCZE O WYSOKICH OBROTACH I ICH WARIACJACH ORAZ STRZELANIU POD PRZEDNIMI SIEDZENIAMI (CZASEM SŁABO A CZASEM POTĘŻNY HUK)
Czy jest możliwe, że czeka mnie najgorsze co może być czyli remont silnika? Bardzo mi zależy na szybkiej i konkretnej pomocy!
Z góry dziękuję