Prośba o ocene e34 tds

13 Sie 2010, 21:57

Wiem ile kosztuje. Zresztą ja zapytałem się o ocene... Odbiegajać od tematu skąd mam mieć pewność że w egzemplarzu za 10tys. nie padnie po tygodniu ekspoloatacji albo skrzynia? nie mam żadnej. Powiem że raz kupiłem dość drogi samochód mianowicie to była Honda legend i stan był świetny a nie przejechałęm nawet nie 1000km bez powodu odkręcił sie korbowód. Wnioskując chodzi mi o to że drogi nie musi być koniecznie dobry, odwrotnie też tak samo to działa. I podkreślam to jeszcze raz ja sie zapytałem o ten podany link a dyskusja przeszła na inny temat.
monolit86
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie

13 Sie 2010, 22:30

Skoro tak się upierasz... w tym egzemplarzu przebieg wg mnie przynajmniej pół miliona, a tutaj już musisz się liczyć z tym, że automat, pompy mogą nie być pierwszej świeżości, do tego jak ktoś ma wieśniackie pokrowce z tesco za 20zł w BMW to świadczy raczej o oszczędzaniu, a to źle wróży w przypadku takiego auta, poza tym automat + TDS to nie jest zbyt oszczędne połączenie, jak nie masz zamiaru robić przynajmniej 30tys rocznie to nie myśl o dieselu. Ogólnie podejrzewam, że jakby obejrzeć to auto na żywo to okazałby się kompletny kibel, ja bym nawet nie jechał oglądać po zdjęciach, ale rób jak uważasz, oglądałem już wiele "okazji" z allegro BMW, siedzę w tej marce już trochę i cudów nie ma, jak ktoś ma auto doinwestowane to tanio nie sprzeda, chyba że ma nóż na gardle (mafia, sąd itp.).
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Sie 2010, 08:34

Więc nawet automat w TDSie odpada. chciałbym włąśnie TDSa ale po tym jak znależc dobrogo za taka cene to problem wiec moze lepiej kupie tego 2.4 ale nie mam pojecia jak sie nim jeździ i jaki ma bolączki ten silnik? ktoś tu napisał o Vanosie chciałbym takiego ale teraz nie moge sobie na takiego pozwolic bo wiem jak sie tym jeździ i ile wciąga paliwa.
monolit86
Nowicjusz

14 Sie 2010, 11:02

Dobra sekwencja i problem z głowy, jaki budżet maksymalnie możesz przeznaczyć na auto? Ile robisz km rocznie?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Sie 2010, 11:17

Było wcześniej napisane że około 6tys.zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Sie 2010, 12:05

rocznie 30 napewno ale nie wiecej niż 40. chciałem diesela z tego względu że czasem przyczepki uzywam ale to sporadycznie a diesel do tego się świetnie nadaje. BMW z gazem to troche siara jak wcześniej pisałem. Gdybym miał kupywać taki z gazem wtedy bym kupił 525 :razz: i koszt byłby podobny jak w dieselu. dlatego podsunełem pomysł 2.4 diesel. Może ktoś ma inne jeszcze dobre pomysły :?: ale tylko z BMW :wink: jeżeli teraz żadnego nie kupie (choć jest mi bardzo potrzebny samochod) a od marki BMW nie odejde to wstyczniu kupie sobie e39 3.0 diesel
monolit86
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...

14 Sie 2010, 13:54

No to dozbieraj kase i możesz kupić BMW E39.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012