Pytanie o ubezpieczenie

08 Sie 2016, 17:21

Mam pytanie, chce kupic auto, ale nie mam znizek, ani niczego innego co by mi obnizało skladki, moja mama natomiast ma 60% znizek i posiada jedno auto przepisane na siebie. Czy jakbym kupił auto, ona by byla wlascicielka ( mialaby juz 2 auta na siebie) dopisałaby mnie jaki wspolwlasciciela, czy jest możliwosci czegos takiego? Nie moge sie z nia w ogole dogadac za kazdym razem mówi ze nie ma pracy i jej nie przyznaja 2 aut, ja pracuje i placilbym za moje auto ona by jedynie byla wlascicielem... ciagle mnie skarbowka straszy ze sprawdzi ja, ze nie ma pracy to jak ma oplacac 2 samochody,... Umowy o prace tez nie mam, ale pieniadze bede mial jest jakas szansa by miala na siebie przepisane 2 auta nie majac pracy? faktycznie to gdzies sprawdzaja bo juz sily nie mam? Do swojego ubezpieczyciela pojsc zapytac tez nie pojdzie bo sytuacja sie powtarza :( Pomozcie trafila mi sie fajna okazja, a na siebie nie przepisze bo ze 2-3tys beda
Krusadex
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec
Auto: Nie mam

08 Sie 2016, 17:32

Czytałem gdzies, że mozna miec i 20 aut ich nie obchodzi czy pracuje czy nie, mam placic i tyle, czy to prawda?
Krusadex
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec
Auto: Nie mam

09 Sie 2016, 10:18

Nie ma znaczenia czy ktoś ma pracę czy nie. Możesz nie mieć pracy, a możesz mieć nawet i 5 aut. Praca nie ma tu żadnego znaczenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Sie 2016, 11:22

Nie ma to znaczenia, natomiast przy ubezpieczeniu, w zależności od firmy ubezpieczeniowej, wykonywany zawód może mieć minimalny wpływ na wysokość składki za ubezpieczenie :)
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

09 Sie 2016, 12:02

Wydaje mi się że tłumaczenie mamy jest po prostu spowodowane strachem przed ubezpieczeniem twojego auta przez nią. Jeżeli porozumiesz się z mamą najlepiej od razu przy zakupie auta (w umowie kupna) wpisać dwóch nowych właścicieli (Ciebie i mamę). Niestety pamiętaj że ewentualne szkody spowodowane przez ciebie wpływają na składkę ubezpieczenia jej drugiego samochodu. I pewnie stąd ta niechęć mamy do takiego przepisywania. Natomiast dorobienie się bez współwłaściciela wysokich zniżek to będzie droga przez mękę i składki niebotyczne. Pamiętaj również że mama ubezpieczając samochód musi podać ciebie jako współwłaściciela - osobę która z samochodu również korzysta (tak - ona jest główny kierowca a ty z doskoku) a to też powoduje zwyżki za wiek itd ale nie w takim stopniu jakbyś robił to sam.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

25 Sie 2016, 16:24

Witam,

Chciałbym wam zaoferować takie oto rozwiązanie – [link wygasł]

Aukcja ubezpieczeń

Wystarczy wypełnić krótki formularz z informacjami i aukcja trafia do agentów z całej polski – oni natomiast “biją”, “przebijają” się z najlepszą ofertą dla nas – a do nas trafiają 3 najlepsze do wyboru.

Bardzo często agenci potrafią jeszcze bardziej obniżyć swoją marżę aby tylko wykonać plan sprzedażowy.

Tak to pokrotce wyglada i dlatego nie mozemy sie porownywac z porownywarkami, poniewaz nigdy nie zaproponuja takich warunkow jak Pan Agent z Bździczyna Malego, ktoremu do dodatkowej premii brakuje jedej umowy i moze dla tego zrezygnowac ze swojej premii proponujac o 10% nizsze ubezpieczenie….
agens
Nowicjusz

Auto: audi a6