Radio do 400 zł dla Opla Vectry B

18 Lut 2015, 23:57

Witam serdecznie.

Potrzebuje porady osób zaznajomionych w temacie, ponieważ planuje wymiane mojego fabrycznego radia na coś konkretniejszego. Nie mam upatrzonej marki, ani modelu, ale zależy mi na czystym graniu z dobrym bassem oraz na możliwości podłączenia radia do fabrycznego sterowania z kierownicy- funkcja odtwarzania płyt cd nie jest mi potrzebna, wole sd, usb, itd.

Przy okazji- zamierzam właściwie w parze z radiem kupić głośniki na przód i wygłuszyć przednie drzwi, żeby efekt był widoczny i zastanawiam się od czego lepiej zacząć- od zakupu radia, czy też właśnie głośników (myślałem o [link do oferty na Allegro wygasł])

Nie zamierzam inwestować w jakieś niebanalne nagłośnienie za dużą kwotę i nie mam czasu na skomplikowane przeróbki, wole coś co będzie maksymalnie kompatybilne bez większych ingerencji, coś, co na start zaspokoi potrzeby osoby która lubi dużo słuchać zróżnicowanej muzyki. Kwestie głośników z tyłu, czy wzmacniacza (jeśli w ogóle) to dalsza przyszłość.

Wracając do meritum proszę o polecenie mi konkretnych modeli i podania argumentów dlaczego właśnie te :) Szczerze dziękuje za każdą rade!
quicku
Nowicjusz

Auto: Nie mam