Radio samochodowe Philips CEM2000 - Ford Mondeo mk3- pomocy!

28 Lis 2016, 23:30

Witam, zakupiłem radio Philips CEM2000 i chciałbym je podłączyć do mojego Forda Mondeo Mk3, niestety zakupiłem go bez żadnych kabli, więc dokupiłem adapter do Forda Mondeo MK3 na ISO i REDUKCJA PRZEJŚCIE ANTENOWE WT DIN PROSTY GN ISO. Niestety dostałem kabel z wejściem żeńskim i radio z tyłu ma wejście żeńskie. Link do adaptera: [link do oferty na Allegro wygasł] Co mam teraz zrobić? Potrzebowałbym kabel ISO z dwoma męskimi, żeby to podłączyć? Prosiłbym o pomoc.
adapter:

Posiadam to radio bez tego kabla.
Radio samochodowe Philips CEM2000 - Ford Mondeo mk3- pomocy!
keczupik13
Obserwowany

Auto: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

29 Lis 2016, 16:07

keczupik13 napisał(a):Co mam teraz zrobić? Potrzebowałbym kabel ISO z dwoma męskimi, żeby to podłączyć? Prosiłbym o pomoc
Jeżeli masz problem tylko z tym wejściem ISO to masz kilka opcji. Możesz kupić kostkę ISO męską i przerobić tą aktualną z żeńskiej na męską (chyba najlepsza opcja). Druga sprawa możesz zrobić przejściówkę męska do męskiej (chyba takiej nie kupisz). Trzecia opcja podjechać gdzieś gdzie zajmują się montażem sprzętu audio w samochodach, przypuszczam że zrobią ci to od ręki. Czwarta opcja to możesz zapytać sprzedawcę od którego kupowałeś czy nie ma takiej przejściówki gotowej żeby miała ISO męskie :)

W przypadku pierwszej opcji potrzebna by ci była sama kostka ISO (męska) plus piny żeńskie do niej. Obcinasz równo wszystkie kabelki i zarabiasz piny, następnie wtykasz do kostki w odpowiednie miejsca i po sprawie. Bez żadnych dodatkowych przejściówek :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

29 Lis 2016, 20:41

Dzięki wielkie. Okazało, się, że ma z wejściem męskim. ZObacze, czy podejdzie. Pozdrawiam
keczupik13
Obserwowany

Auto: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

30 Lis 2016, 12:18

keczupik13 napisał(a):Okazało, się, że ma z wejściem męskim. ZObacze, czy podejdzie.
Jeżeli tak to musi podejść i nie ma możliwości żeby nie pasowało. Daj znać jak już podłączysz czy wszystko gra :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Wyprzedzanie na czas
    Wyprzedzanie, szczególnie, gdy jest związane ze zmianą pasa ruchu na pas o przeciwnym kierunku, jest niebezpiecznym manewrem. Jeśli dodamy do tego pośpiech i zimowe warunki pogodowe, to otrzymamy okoliczności, które ...