Radio samochodowe

07 Lut 2010, 18:36

Witam mam pytanie chcę zmienić radio w swoim aucie (VW Passat b6) z normalnego CD na radyjko z dotykowym wyświetlaczem i nie wiem właśnie czy lepiej jest zakupić takie z wysówanym wyświetlaczem czy takie które swój wyświetlacz ma na zewnątrz?? może są jakieś plusy i minusy tego??
aronspartan
Nowicjusz

Miejscowość: przysucha

09 Lut 2010, 19:18

aronspartan napisał(a):wysówanym
Dyslektyku przeczytaj zanim coś napiszesz :arrow: https://www.forumsamochodowe.pl/dyslekty ... t24026.htm
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

11 Lut 2010, 18:43

krikus napisał(a):Dyslektyku przeczytaj zanim coś napiszesz :arrow: http://www.forumsamochodo...esz-vt24026.htm

A z ciebie taki ideał i nigdy się nie mylisz :?: :!: :roll:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

12 Lut 2010, 14:29

aronspartan napisał(a):Witam mam pytanie chcę zmienić radio w swoim aucie (VW Passat b6) z normalnego CD na radyjko z dotykowym wyświetlaczem i nie wiem właśnie czy lepiej jest zakupić takie z wysówanym wyświetlaczem czy takie które swój wyświetlacz ma na zewnątrz?? może są jakieś plusy i minusy tego??

Bez sensu takie rzeczy chyba że dzieciakom bajki puszczać, choć w tym wypadku i tak lepiej kupić przenośny odtwarzacz dvd i zamontować im z tyłu będą lepiej widzieć. Generalnie trzeba się zastanowić jak ekran dotykowy będzie się sprawował w czasie jazdy, przerabiałem już różne manipulatory, joystiki i to wszystko nie za bardzo sprawdza się w czasie jazdy. chyba najlepszym rozwiązaniem jakie dotąd wymyślono do obsługiwania radia samochodowego są konkretne przyciski i pokrętła które nie działają na boki.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

12 Lut 2010, 17:16

Mnie nie chodzi o dzieciaki mam dopiero 22 lata, dużo podróżuje i sądze że mi się przyda takie radio, właśnie ciekaw jestem jak się sprawują takie rzeczy podczas jazdy, wiadomo to nie jest tania rzecz a szkoda wywalać kasy na darmo
aronspartan
Nowicjusz

12 Lut 2010, 19:22

Sprzęty są całkiem ciekawe a jak się troszkę dołoży to i od razu nawigacja jest w takim radiu widziałem modele z Auto-Mapą. Tylko nie wiem jak się one sprawują w praktyce.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

14 Lut 2010, 18:27

No właśnie ,a właściwie nawet jeśli kupisz takie radio bez wmontowanej nawigacji to możesz dokupić automape i doinstalować do radia także nie jest konieczne wyrzucanie nie wiadomo jak dużych pieniędzy aby odrazu miec ta nawigacje. wracając do tematu. Tak pomyślałem że chyba lepsze by było radyjko z wysuwanym wyswietlaczem choćby ze względu na kradzierze
aronspartan
Nowicjusz

16 Lut 2010, 15:42

Siemka. Ja bym Ci polecil radia i wogóle sprzet firmy XBS. malo znana firma ale ma dobre rzeczy. Ja od nich kupuje juz od 3 lat i wszystko jest w porzadku. 3 tygodnie temu dostalem od nich oferte na radia i powiem Ci ze kupilem i jestem zadowolony bardzo.Masz strone:
[link do oferty na Allegro wygasł]

[ Dodano: Wto Lut 16, 2010 14:45 ]
aronspartan, Siemka. Ja bym Ci polecil radia i wogóle sprzet firmy XBS. malo znana firma ale ma dobre rzeczy. Ja od nich kupuje juz od 3 lat i wszystko jest w porzadku. 3 tygodnie temu dostalem od nich oferte na radia i powiem Ci ze kupilem i jestem zadowolony bardzo.
Ostatnio edytowany przez nida1990 18 Lut 2010, 23:44, edytowano w sumie 2 razy
nida1990
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

17 Lut 2010, 21:13

z wysuwanym panelem ok ale na lato w zimie pękają taśmy od panela
tomekh2
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

18 Lut 2010, 19:35

Dzięki dziś kupiłem już radyjko jednak zdecydowałem się bez wysuwanego ale z mniejszym wyswietlaczem 5'' jutro założe je i zobaczymy jak sie będzie sprawować:)
aronspartan
Nowicjusz