Ręczny Astra H - coś strzeliło ale trzyma dobrze

28 Gru 2020, 19:57

Witam. Miałem pewną sytuację dzisiaj podczas parkowania. Zaparkowałem na dosyć mocnym wzniesieniu więc chciałem zaciągnąć ręczny. Jako ze wzniesienie było dosyć mocne chciałem zaciągnać ręczny na full. Podczas zaciągania usłyszałem tak jakby strzał? Nie wiem czy moge to tak nazwać. W tym samym momencie ręczny (ta dzwignia), opuściła się o połowe. I teraz nie wiem co sie stało. Spadła z ząbka? Linka pękła? Po zrzuceniu ręcznego mogę normalnie jezdzić, natomiast jak ręczny zaciągnę to trzyma tak mocno jak zawsze, nie da rady ruszyć z nim.
Opel astra h
Grejt
Nowicjusz

29 Gru 2020, 11:43

Być może coś z samoregulacją, nie zadziałała poprawnie i taki był efekt. Jeżeli trzyma dobrze i normalnie można go odpuścić to myślę że nie ma się czym przejmować. Jak będziesz miał możliwość to zerknij jeszcze pod auto na linki ręcznego czy są na swoim miejscu i tyle.

Jak nie masz gdzie to podjedź na stację diagnostyczną niech zerkną na niego na rolkach czy równo trzyma i pod autem od razu zobaczą czy jest ok. Koszt takiego sprawdzenia nie powinien być wielki.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35